Stiri Speek-Uite presa de dimineata

Privatizarea Partidului Comunist. CTP e melancolic. De ce? Aflați motivul din editorialul său.

Rodica Nassar: Cristian Diaconescu renunţă la şefia PSD şi intră în echipa Geoană. Daca vor continua candidații la șefia partidului să se retragă în felul acesta, până la alegeri nu va mai rămâne niciun candidat. In afară de Mircea Geoană, firește.

România intră pe filiera gazului rusesc. Ne vor include rusii azi pe harta gazoductului rusesc South Stream? Dacă vor închide ochii la ultima reverență făcută cu grație în fața NATO, probabil.

Săracii României pe timp de criză. Numărul românilor fără un loc de muncă este din ce in ce mai mare. Numărul românilor fără bani de mâncare și hrană creste de la o zi la alta. Statisticile nu-i mai ajuta nici pe șomerii „oficiali” să-și primeasca banii, iar petițiile trimise autoritațiilor se înmulțesc. Până când, asta e greu de spus.

Afacerile lui Umbrărescu, acoperite cu minciuni. Guvernul încearcă să mascheze contractul politic al lui Dorinel Umbrărescu privind reabilitarea DN 12 şi, mai mult, se străduieşte să recupereze cu plecăciuni cele 100 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii.

Cel mai bogat rus, un apropiat al lui Putin, va exploata aurul din Maramures. Folosind cianuralanga Baia Mare ar urma sa functioneze un complex industrial de genul celui pe care compania Rosia Montana Gold Corporation vrea sa il construiasca in Muntii Apuseni. Iar rusi!

Adrian Streinu Cercel, Traian Băsescu, Sorin Oprescu şi Cseke Attila erau printre entuziaştii vaccinării împotriva virusului AH1N1. Că vaccinul prezenta vreun risc sau nu, ei îl recomandau cu atâta căldură, Streinu – Cercel chiar făcându-ne un demo în direct. Acum au rămas fără el. Timp de un an.

Sorin Oprescu: Declanşăm gropaniada / Nu pot sa fac singur această schimbare de imagine. Pentru primarul general contează mai mult imaginea decât rezolvarea problemelor? Indiferent de răspuns, în mod sigur e dat în regim de urgență.

La proba orală la limba şi literatura română, elevii au avut de comentat un text scris de consilierul ministrului Educaţiei. Textele jurnalistice ale Melaniei Mandas Vergu au ajuns subiect de bac. Adio clasici de pe vremuri, la proba orală. „Maitreyi” a fost înlocuită cu ceva mai „soft” – „Cât timp petrece generaţia Google pe internet”.

Sindicaliștii din TVR cer modificarea Legii de organizare și funcționare a instituției. Incredibil! Se reorganizează postul public! E ca și cum ai încerca să modelezi un fluture prins de zeci de ani într-un chihlimbar, ca pe o fărâmă de plastilină!

Fostul procuror general şi un fost şef din Poliţia Timiş, „zburaţi” de conducerea Universităţii de Vest. Hotărârile lui Boc continuă să facă victime între cei care sunt puși să aleagă între pensie și salariu. Grea decizie.

20.000 de bilete au fost anulate din motive de securitate. Moartea lui Nodar Kumaritașvili n-a fost în zadar. Posesorii biletelor au șansa sigură de a rămâne în viață prin această decizie a organizatorilor JO de la Vancouver.

Enigma lui Tutankhamon dezlegată: “Faraonul copil” a murit de malarie. Nu a fost ucis de un obiect contondent, după cum s-a crezut zeci de ani. Radiologiile și analiza ADN-ului regelui Tut l-au salvat pe asasin de a mai fi acuzat post-mortem.

Alina Petrescu i-a stricat casa șefului de la Realitatea. E „noua” modă practicată de prezentatori, într-adevăr nouă? Deloc.Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s