Stiri Speek-Uite Presa de dimineata

Ponta nu vrea decapitări în partid: Răzbunarea e arma prostului, încerc să nu fiu prost. Preşedintele PSD nu intenţionează să-i înlăture din partid pe cei care nu l-au susţinut la alegerile pentru şefia partidului şi asta pentru că “răzbunarea este arma prostului”.

Băsescu despre “micul Titulescu”, în 2002: “Ponta e un maimuţoi”. Peste Victor Ponta veneau primele acuze că ar fi “pupilul” premierului Năstase, chiar din partea lui Traian Băsescu, preşedinte al Partidului Democrat la vremea respectivă: “Este un tânăr maimuţoi care face frumos în faţa şefului suprem, poate îi aruncă o fărâmă de funcţie”.

Suspiciuni de santaj în cazul retragerii lui Diaconescu din cursa pentru șefia PSD. Fostul ministru de Externe și ex-candidat la șefia PSD ar fi fost monitorizat “nonstop” timp de zece zile la începutul lunii februarie. Diaconescu a recunoscut că unele informații sunt adevărate, însă consideră ca monitorizarea e făcută ilegal.

Schimb de bileţele între Geoană şi consilierii săi, în timpul Congresului. „Daţi prost ca imagine că staţi singur“. “Daţi prost ca imagine” îi transmiteau aceştia lui Geoană şi-i sugerau să se plimbe prin sală şi să socializeze cu participanţii la Congres.

Armata îşi măsluieşte trecutul revoluţionar. Documentele desecretizate de Armată privind operaţiunile din timpul Revoluţiei sunt inutile  pentru aflarea adevărului istoric, întrucât au fost falsificate.

Băsescu îşi măreşte colecţia de dalmaţieni. Vedetele zilei sunt Şerban Mihailescu şi Culiţă Tărâţă, clienţi ai DNA, aflaţi în 2004 printre posibilii clienţi ai “ţepelor” lui Traian Băsescu.

Sebastian Vlădescu: Pensiile din România ar putea fi impozitate. Intr-un stat civilizat, orice venit se taxează. O spune, intr-un interviu acordat în exclusivitate Money.ro, ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

Guvernul face economii să bage România pe net. Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, aşteaptă 22 de milioane de euro de la gospodarul premier Boc, în cadrul proiectului faraonic de digitalizare naţională, e-România.

Criza din Grecia va costa România 600 de milioane de euro. Banca Naţională a României (BNR) va trebui să contribuie cu 629 milioane de euro la planul Băncii Centrale Europene de 25 de miliarde de euro pentru salvarea Greciei.

Revoluţionarul Cristian Paţurcă a fost vizitat la spital de Traian Băsescu. La 20 de ani de la Revoluţie, “idolul Universităţii” aşa cum a fost numit, nu are o locuinţă. A fost evacuat dintr-o casă naţionalizată şi, deşi ar avea drept la o alta, statul nu i-a acordat-o.

Noul Observator: “Ştiri ca-n viaţă”. De la 22 februarie, la Antena 1, Observatorul de la ora 19:00 se prezintă într-un nou format, cu Alina Petrescu la pupitrul ştirilor, cu Simona Gherghe în postura de prezentatoare a unei rubrici de tip tabloid, cu Daniel Osmanovici la Meteo şi Crina Abrudan la Sport.

LIGA I: Rezultate şi clasament. Deşi majoritatea cluburilor au dorit amânarea primei etape a returului, caravana Ligii I la fotbal a pornit la drum.

JO Vancouver: Florin Craciun si Nicolae Istrate, locul 11 la bob. Echipajul format din Florin Cezar Craciun și Nicolae Istrate s-a clasat pe locul 11 la bob două persoane masculin, după cele patru manșe ale Jocurilor Olimpice de la Vancouver.

Papa Benedict XVI critică scanerele corporale de pe aeroporturi, subliniind că “demnitatea umană trebuie păstrată”.

Gordon Brown este paranoic si are excese de furie, spune un analist politic. Cartea în care se fac aceste dezvăluiri intervine cu câteva luni ânaintea alegerilor legislative din iunie, pe care sondajele prevestesc că laburiștii le vor pierde.

50.000 de mașini rechemate în service de constructorul japonez Nissan. Nissan își anunță clienții din vestul Europei că două dintre cele mai vândute modele ale sale ar putea avea probleme la sistemul de direcție – Xtrail si Qashqai.

Dezastru natural în Madeira. Intemperiile au provocat inundații și alunecări de teren, în special la Funchal, capitala regională. Ploile torențiale care au afectat insula portugheză au provocat moartea a 38 de persoane, iar peste o sută de oameni sunt răniți.

Incendiu pe o cale ferată din California. Potrivit autorităților, două vagoane ale unui mărfar au deraiat la intrarea într-un tunel. Unul dintre ele transporta alcool și a luat foc, determinand evacuarea mai multor clădiri din vecinatate.

Chinezii din toată lumea înca sărbatoresc intrarea în Anul Tigrului. Spectaculoasele parade au continuat prin mai multe orașe ale lumii.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s