Știri Speek-Uite Presa de dimineață

Băsescu, preşedintele tuturor manelelor: “La 99% dintre români le plac”. Şeful statului spune că el face parte din acel 1% care ascultă “colinde, chiar şi vara”.

Ponta îi promisese lui Diaconescu preşedinţia Senatului. Ponta a spus că, din punctul său de vedere, interesele PSD ar fi fost mai bine reprezentate în fruntea Senatului de către Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu, pentru Gândul: „De ce m-am retras”. Cristian Diaconescu a declarat că acest demers e o probă de “poliţie politică”, n-a negat informările din raport, dar a subliniat că nu are “elemente în plus” pe care să le facă publice.

Crin îşi strânge majoritate parlamentară în PNL. Antonescu şi Orban au încercat ieri să-i convingă pe aleşii liberali să le susţină propunerile pentru congres.

Vanghelie şi-a lăsat aplaudacii cu ochii în soare. Patimile lui Vanghelie nu s-au terminat odată cu ale lui Geoană. Proaspăt ales vicepreşedinte al partidului, Vanghelie se confruntă în continuare cu păcatele trecutului.

Theodor Paleologu: “Când făceam pipi în ţarc, dădeam vina pe maimuţă!”. Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a fost invitat la emisiunea “Dincolo de aparenţe”, de la Antena2, unde a povestit câteva dintre întâmplările care i-au marcat copilăria.

Vlădescu: Nu vrem să impozităm pensiile mici. Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat luni că Executivul nu intenţionează să introducă un impozit pe toate pensiile şi a considerat că afirmaţiile sale pe acest subiect au fost scoase din context.

Ministrul Sănătăţii insistă pentru introducerea coplăţii, deşi din opoziţie încerca să blocheze măsura.O decizie surprinzătoare, de vreme ce în urmă cu şase luni, pe când era senator, Csecke a adunat mii de semnături împotriva acestei măsuri.

Institutul Cantacuzino a prezentat planul de măsuri pentru obţinerea autorizaţiei, ANM l-a agreat. Institutul Cantacuzino s-a angajat ca, până în 15 aprilie, să finalizeze o serie lucrări, dar şi de reverificări a parametrilor de lucru la liniile de productie a vaccinurilor BCG şi pandemic.

Cum merg afacerile din Romania ale oligarhilor ex-sovietici. Cele mai importante combinate siderurgice transilvănene sunt deținute de oameni de afaceri din Rusia și Ucraina.

Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de securitate națională: Nefiind o problemă pentru Rusia amplasarea scutului în România, nu am considerat necesar să-i informăm.

Sorin Oprescu: Dacă asfaltăm în ritmul acesta, vom termina de astupat gropile în anul 2017. Primarul Capitalei s-a arătat nemulţumit de ritmul în care se desfăşoară acţiunea de astupare a gropilor de pe străzile Bucureştiului, cerând asfaltatorilor să termine lucrările până sâmbătă dimineaţa.

Examenul de bacalaureat va avea o singură sesiune. După ce, anul acesta, Ministerul Educaţiei a testat pe elevii de clasa a XII-a noua formă a bacalaureatului, se pare că şirul modificărilor continuă. Ministrul Daniel Funeriu vrea ca “examenul de maturitate” să aibă o singură sesiune.

Teatrul Naţional, la forma din anii ‘70. După schimbarea la faţă, clădirea pentru renovarea căreia s-au pus la bătaie 51 de milioane de euro va arăta ca în anii ’70, înainte ca dictatorul să ceară modificarea ei.

Laszlo Tokes, părăsit de nevastă. Pastorul reformat Laszlo Tokes a fost părăsit de soția sa, Edith, despărtirea fiind făcută publică de europarlamentar la ultima sa vizită în Târgu Mureș.

Bilantul conflictului din Afganistan: O mie de soldati americani si-au pierdut viata, de la izbucnirea conflictului, în urmă cu aproape nouă ani și până în prezent.

Uniunea Europeană îşi face propriul Serviciu Secret. Departamentul va fi format prin comasarea a trei instituţii de la Bruxelles, care deţin informaţii secrete, iar agenţia, formată din delegaţi ai statelor membre, va deservi diplomaţi UE.

Fostul vicepresedinte american, Dick Cheney – internat in spital, cu dureri in piept. Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, în vârstă de 69 de ani, de se pare ca a suferit de un atac de cord.

Cea mai scumpă revistă din lume! S-a vândut cu 1 milion de dolari. O revistă foarte rară, cu primele benzi desenate avându-l erou pe Superman, a fost adjudecată la licitație pe Internet pentru un milion de dolari.

Zapada a pus stapanire pe capitala Rusiei. Stratul de zapadă a depășit în unele locuri 60 de centimetri. Din 1966 n-a mai nins atât la Moscova, susțin serviciile meteo.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s