Furtuna solara din 2012 – posibila catastrofa?

Suntem dependenti de tehnologie. Nimeni nu poate nega acest aspect. Avem nevoie de ea, desi stim cu totii ca reprezinta un rau necesar. Pe masura ce tehnologiile se dezvolta, noi asistam la distrugerea planetei. Efectul este direct proportional. Fie ca suntem regizori, fie ca suntem actori sau simpli spectatori, asistam la un progres care, in mod ironic, ne distruge.

In martie 2009, un articol aparut in Ziua prezenta un raport NASA. Acesta arata ca in 2012 lumea va fi afectata de o furtuna solara, care va avea efecte devastatoare. Pagubele economice le-ar intrece pe cele provocate de uraganul Katrina, iar omenirea ar avea nevoie de aproape 10 ani pentru a se reface. Pe de alta parte, astronomii semnalau ca stralucirea soarelui a scazut considerabil in ultima sută de ani, iar fenomenul se accentueaza.

Cel mai puternic ciclu solar din istoria recenta a avut loc in anii ’50, cand in jurul Terrei orbitau numai cativa sateliti. De aceea, specialistii sunt rezervati in a preciza care ar putea fi urmarile unor furtuni solare de proportii.

Anul acesta, cercetatorii avertizeaza ca Jocurile Olimpice care vor avea loc la Londra in 2012, ar putea fi afectate de furtuna solara, astfel incat se vor intrerupe toate sistemele de comunicatie de pe Pamant (Internet, telefonie mobila), inclusiv transmisiunea in direct a mega-evenimentului sportiv.

Avertismentul vine ca urmare a detectarii, de catre oamenii de stiinta, a unui nou ciclu de pete pe suprafata Soarelui, ce ar putea conduce la manifestarea unei furtuni solare. “Soarele se trezeste. Primele regiuni semnificative ale noului ciclu de activitate solara se formeaza. In ultimele doua saptamani, am asistat la primele flacari majore”, a declarat prof. Richard Harrison, lider in fizica spatiala al Laboratorului Rutherford Appleton, din Oxfordshire.

Revista “Descopera” a publicat recent un articol intitulat La 90 de secunde de catastrofa care prezinta, in culori sumbre, consecintele unei furtuni violente, care s-ar putea petrece la 150 de milioane de kilometri distanta de Terra, pe suprafata Soarelui. Apa potabila va fi sistata, mijloacele de transport isi vor inceta activitatea, rafturile magazinelor vor ramane goale, generatoarele de rezerva vor functiona, insa nu pentru mult timp. Iar aceste efecte ar putea dura de la luni de zile la ani. Pentru cine va mai ramane in viata. Totul depinde acum de implicarea guvernelor lumii in aceasta problema majora care – putin probabil – va putea fi evitata.

4 comments on “Furtuna solara din 2012 – posibila catastrofa?

 1. Dumneavoastra,Credeti in Dumnezeu Domnisoara,stiti ca este CREATORUL UNIVERSULUI,nihil sine DEO DOMNISOARA,
  Universul fara margini sta in DEGETUL lui Mic Domnisoara,asa a zis Marele Geniu EMINESCU si eu zic la fel,asa ca acest lucru nu mai depinde de GUVERNELE LUMII ci de VREREA LUI DUMNEZEU ,Tatal,Fiul si Sfantul Duh,Treimea cea de o fiinta si NEDESPARTITA,amin.
  Care te IUBESTE si pe tine.

  • Cred in Dumnezeu, desigur, si nu am negat existenta sa. Dar in articol este vorba despre soare si despre cat de mult ne-ar putea influenta o eventuala furtuna solara. Si mai este o zicala – Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta singuri.

 2. –Dumnezeu e mare in formele mici,in fluturi.in gargarite,in visatoare, in arome si miresme.Paradoxul e ca memoria formelor moarte genereaza celule vii.De aceia e bine sa mai trecem pe la mormitele celo mutati de la noi, sa avem un schelet in dulap sau macar unul in costum de politician –Nu vine apocalipsa–ea e in imaginatia materiala a homo religioso. Acestia nu stiu ca atunci cand dorm si viseaza cat castiga maine–sufletul lor calatoreste cautand disperat pentru 2012 ,un nou schelet mai omenos–

 3. —va jucati cu protonii la Cern,dar cu neutronii ramasi dupa separare ce facem–?Nu raspunde nimeni la aceasta intrebare–ei sunt lasati liber sa-si caute alte imperecheri,sau sunt inghesuiti in containere europene, cilindrice, lungi cu forme balistice–
  Lasati celula in pace,va mananca nanotechul sa cresteti profitul–? Asta daca e sa fie ultima revolutie, n-o va mai revendica masoneria,nici papa,dar va ramane destula papa pentru bebelusi—-

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s