Paula Seling si Ovi – reprezentantii Romaniei la Eurovision 2010

Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu vor reprezenta Romania la Eurovision 2010, care va avea loc la Oslo, in Norvegia, pe 29 mai. Castigatorul de anul trecut, Alexander Rybak, a obtinut recodrul maxim de 387 de puncte, cu melodia Fairytale, detronand-o astfel pe Yohanna din Islanda ( 218 puncte).
Piesa Playing with fire a fost compusa de Ovidiu Cernauteanu  si a obtinut votul majoritar al publicului, cu 12 puncte, iar pe locurile urmatoare s-au clasat piesele interpretate de Luminita Anghel & Tony Tomas &Adrian Piper – Save Their Lives, cu 10 puncte si Around, Around – interpretata de Catalin Josan, cu 8 puncte. Emotiile nu se termina aici pentru cei doi concurenti, mai au de trecut de inca o preselectie, care va avea loc pe data de 27 mai, deoarece piesa cu care Romania a concurat anul trecut (Elena Gheorghe – Balkan Girls) nu s-a clasat in primele zece locuri.

Cine sunt cei doi concurenti

Paula Seling a inceput sa studieze pianul la varsta de sase ani, iar la 10 ani canta deja in corul scolii. In discografia ei se numara pana in prezent 13 albume si a cantat alaturi de Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks si in deschiderea concertelor extraordinare sustinute in Romania de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007) si Beyonce (26 octombrie 2007). Extrase din palmaresul ei: cea mai bună voce feminină din Romania la Premiile Industriei Muzicale Româneşti (2002), cea mai bună artistă într-un videoclip la Video Music Awards MTV România (2002) si Trofeul festivalului Mamaia (1997) cu piesa Trurli.

Ovidiu Cernauteanu, Ovi Martin, Billy Joel sau Bill Martin este una si aceeasi persoana – pe scurt Ovi. Botosanean, foarte mandru de originile sale, locuieste in prezent in Norvegia, unde s-a stabilit  din 1995.  In 2009 a fost chiar pe punctul de a o reprezenta la Eurovision, in etapa finala de la Moscova.Primul sau album dance, Nanu Disco, a aparut in Groenlanda, fiind bine primit in Danemarca. Anul trecut, Ovi a obtinut Cerbul de Bronz si Premiul de Popularitate in cadrul concursului Cerbul de Aur.
„Piesa lui Ovi este vesela, senzuala, puternica, un “joc” intre doi indragostiti care se provoaca reciproc. Este moderna, simpla, “in your face”, usor de retinut inca de la prima ascultare, te face sa dansezi, sa visezi. Productia a fost facuta in Norvegia de catre marele producator Simen M. Eriksrud care ne-a “chinuit” cu zeci si zeci de retake-uri in timpul productiei, atat pe mine, cat si pe Ovi.” – Paula Seling

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s