Expoziție de mini-trenulețe în gara Sinaia (foto si video)

În gara din Sinaia a fost deschisă expoziția de mini-trenulețe – „colecție de micromodele feroviare active cu caracter permanent”. Această colecție a fost pusă la dispoziția publicului (începând din septembrie 2009) de către familia Drera, pe propria cheltuială, pentru „a face deliciul tutoror celor care iubesc calea ferată”, după cum a afirmat Radu Bellu, inginer al CFR. Pentru cei ce nu știu, familia Drera are un contract de asociere în participatiune pentru exploatarea Cetății Râșnov. „ Mă bucur că am reușit să aduc Gara Sinaia în Orașul Sinaia”, a declarat șefa de gară, Loredana Vasile. „Inițiativa au avut-o dna Jane Drera și dl Radu Bellu. Dânsa a investit bani în acea minunată sală în care este colecția, sală care era înainte un dezastru. Acest proiect părea irealizabil acum trei luni de zile, dar oameni dedicați, asa cum sunt ceferiștii, au făcut acest proiect realizabil. CFR-ul a adus tot felul de instalații vechi de locomotivă, ceasurile care sunt foarte prețioase, telefoanele…. Deocamdată noi o numim colecție și sperăm să aducem multe alte lucruri interesante. Ați văzut și limuzina Anei Pauker, care mergea pe șine. Ana Pauker a luat un Mercedes, i-a montat roți speciale de tren și circula cu el pe calea ferată. Cântărește 7 tone jumătate și are blindaj de plumb în uși. Limuzina-drezină a fost până acum într-un depou la Fetești și apoi restaurată de revizia Mogoșoaia. De asemenea, noi încercăm să aducem și un vagon de cale ferată pe care să-l amenajăm în stil Orient Express și în care să facem o cafenea. Dorim să realizam un ansamblu muzeal”. Prețul unui bilet de intrare pentru un adult este de șase lei și patru lei pentru copii, iar expoziția este deschisă în fiecare zi, între orele 10 și 18.

7 comments on “Expoziție de mini-trenulețe în gara Sinaia (foto si video)

 1. Sunt o pasionata de trenulete de acest gen, ba chiar pot spune ca am o intreaga garnitura feroviara…insa pe ecartament de 12. Visez ca intr-o buna zi sa imi pot permite varianta de 16…insa pana atunci trebuie sa ma multumesc cu ce am.
  Laudabila initiativa de a organiza o astfel de expozitie…

 2. Bogdan: Sunt sigura de asta 😀

  Lidia: Da, este laudabila, intr-adevar, aceasta initiativa. Sa vedem acum cand vor aduce “Vagonul Orient Express”, dupa cum au promis 😉

 3. mesaj pentru cei care vor sa vada expozitia, dar si pentru cei care au vizitat-o deja: daca simtiti copilaria ca va inunda sufletul, intrati si jucati-va, imaginati-va ca sunteti “gulliveri”, radeti de personajele animate de pe diorama, admirati fantana superba din parc, plangeti la inmormantarea din cimitir, savurati cea mai buna cafea si visati la “five o’clock” in fata unui ceai englezesc…atat, pentru acum!…magia…descoperiti-o singuri!

 4. hahaha, a mai gasit jane drera inca un fraier in administratorii garii sinaia? a facut un contract la fel ca raposatul sau tata?
  sa fim seriosi, in brasov, unde trebuia sa plateasca chirie a dat faliment in 3 luni, la sinaia, surprinzator , toata lumea o iubeste? LOL
  nu sufla distinsa nici o vorba despre cum s-a administrat cetatea rasnov care se darama? a mai cazutu n zid? despre asta ce zice jane drera? ca n ue vina ei? ca a cazut singur? ca lucrarile au fost facute bine? unde? cand? cum? de catre cine a fost avizat proiectul?
  plange dupa bani?
  sa planga, si acum are facturi neplatite la brasov, si ea si carl aldred….a, daca nu stiti cine este, e sotul distinsei

 5. Pingback: Expoziție de mini-trenulețe în gara Sinaia (foto si video) | Stiri Sinaia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s