Funeriu: “Ati vazut vreun profesor sau vreun functionar al statului sa moara de foame din cauza salariului?”

Astazi am primit inca un exemplu de ministru „capabil”,  un ministru care a facut o declaratie uluitoare. Ministrul in cauza este Daniel Funeriu –  cercetator stiintific (in Japonia si California), conferentiar la Paris, cu diverse distinctii academice si care are la activ si o teza de doctorat (la Strasbourg). Deci, teoretic, exista niste pretentii de la o persoana asa titrata. Si totusi, cand salariile profesorilor au ajuns subiect de dezbatere, a replicat: “Stiu ca salariile profesorilor nu sunt unele grozave, dar sa nu mai spunem ca profesorii mor de foame. Ati vazut dumneavoastra vreun profesor sau vreun functionar al statului sa moara de foame din cauza salariului?” Ceea ce se traduce in felul urmator: Funeriu are nevoie de maini intinse la colt de strada, maini tremurande de foame, ochi inrositi de plans si trupuri neinsufletite ca sa i se poate readuce in discutie aceasta problema eterna? Profesorii au niste salarii de mizerie, abia reusesc sa isi dramuiasca banutii de la o luna la alta, iar Funeriu are impresia ca un salariu de 7-8 milioane este suficient pentru un cadru didactic. Intr-adevar, nu toti profesorii au CV-ul atat de bogat ca al ministrului, insa acesta nu este un motiv ca Funeriu sa uite ca sunt oameni dedicati meseriei lor, oameni de valoare, profesori de care a ajuns sa isi bata joc.

2 comments on “Funeriu: “Ati vazut vreun profesor sau vreun functionar al statului sa moara de foame din cauza salariului?”

    • Tinand cont de situatia disperata spre care ne indreptam… nu prea cred ca vom astepta prea mult ca sa si vedem asa ceva, daca nu se vor lua la timp masurile necesare! Din pacate…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s