RATB nu circula! Si nu e Pacaleala de 1 Aprilie!

UPDATE4: Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, la finalul discuţiilor de la autobaza Titan, ca angajatii RATB incheie protestul si reiau joi seara munca, precizand că 89% din doleantele acestora privesc administrarea propriilor bani.

UPDATE3: Angajaţii RATB care protesteaza la Autobaza Titan au intentia de a cere ca tuturor soferilor si vatmanilor regiei sa le fie dat un salariu de aproximativ 3.000 de lei.

UPDATE2: “Daca soferii nu se intorc la lucru, o sa introduc maxi-taxi pe toate traseele” – a precizat primarul Sorin Oprescu.

UPDATE: Primarul general Sorin Oprescu le-a transmis angajatilor RATB ca nu le vor fi diminuate salariile, din moment ce toate principiile din contractul colectiv de munca au fost respectate, si ca spera la reluarea transportului in comun in aceasta dupa-amiaza, insa a precizat ca nu va merge la autobaza Titan, ci asteaptă o delegatie din partea lor la discutii la sediul regiei. Pe de alta parte, protestatarii sunt hotarati sa nu cedeze, refuzand sa paraseasca baza.

Greva spontana in Bucuresti la RATB. Capitala este paralizata la aceasta ora, iar Metrorex se pregateste sa suplimenteze numarul garniturilor de metrou. Directorul RATB, Gheorghe Aron, a negociat toata noaptea cu angajaţii RATB, insa nu au ajuns la un punct comun.Protestatarii spun ca au organizat această greva spontana deoarece nu vor sa li se micsoreze salariile si doresc să primească prima de Paşte. Oamenii sustin ca au recurs la această forma de protest deoarece in ultimele două luni salariile lor au inceput să scadă. Acestia au precizat ca în ultimele luni nu au depasit 130 de ore lucrate, in conditiile in care, in perioade similare ale altor ani, lucrau si aproximativ 200 de ore.

Potrivit directorul RATB, salariul mediu al unui şofer RATB este de aproximativ 1.800 lei, iar cel net de 2.400 de lei, deoarece se adaugă sporuri de vechime şi de munca grea.

Dumitru Costin, lider BNS, considera ca acest protest spontan este o revolta, nu o greva si ca aceasta miscare este una absolut inutila, considerand ca astazi nu se vor gasi solutii pentru rectificarea bugetului RATB. Peste o mie de angajaţi ai Regiei protesteaza la autobaza Titan, acestia refuzand sa iasa cu autobuzele, troleibuzele si tramvaiele pe trasee.

2 comments on “RATB nu circula! Si nu e Pacaleala de 1 Aprilie!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s