30 de ani pentru realizarea in miniatura a Templului lui Irod!

Alec Garrard, un englez in varsta de 78, fost agricultor, a lucrat peste 30 de ani la construirea Templului lui Irod – in miniatura. Garrad a dedicat 33.000 de ore pentru ridicarea acestui templu antic, ce are o suprafata de 6 m lungime si 3 m latime. Si chiar propria sotie il considera nebun. El s-a documentat mai mult de trei ani, cautand informatii despre templul care a fost distrus de romani acum 2000 de ani si care este considerat a fi una dintre cele mai remarcabile cladiri din cele mai vechi timpuri. “Totul este facut de mana. Am taiat rame pentru placajul peretilor si cladirilor, precum si toate caramizile de lut si tigle pe care le-am copt in cuptor, apoi le-am lipit una de alta “, spune el. “Am, de asemenea, sculptati şi pictati 4000 de oameni, masurand doar un cm jumatate si care poarta exact costumele din vremea aceea. Pentru fiecare in parte aloc in jur de 3 ore pe zi si exista si 32 de versiuni ale lui Iisus”. Aceasta lucrare titanica a inceput-o la varsta de 40 de ani si este sigur ca nu isi va vedea opera finalizata in timpul vietii sale.

Sursa: sites.google.com

2 comments on “30 de ani pentru realizarea in miniatura a Templului lui Irod!

  1. Extraordinar! Foarte reusit templul. Daca asa de maret este in miniatura, au avut romanii ce distruge.
    Daca nu ma insel, templul a fost ridicat in timpul regelui Solomon si prezenta o camera unde era pastrat chivotul si in care intra doar mai marele preotilor. Sper sa nu fi gresit.

    • Nu, acela a fost primul templu, al lui Solomon. Templul lui Solomon sau Primul templu din Ierusalim a fost lacasul sfant al vechilor evrei. A fost construit de regele vechilor israeliţi Solomon pe dealul Moriah din Ierusalim.
      Irod este cunoscut pentru colosalele sale proiecte din Ierusalim si din alte parti ale lumii antice, incluzand reconstructia celui de-al Doilea Templu al Ierusalimului(cel ridicat de Ezra şi Nehemia pe locul primului „Templu Solomonian”) cunoscut si ca Templul lui Irod.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s