Presedintele Poloniei a murit intr-un accident aviatic!

Presedintele polonez Lech Kaczynski si alti inalti oficiali au murit cand avionul in care se aflau s-a prabusit in vestul Rusiei. Oficiali polonezi si ruşi afirma ca nu exista supravietuitori.

96 de persoane se aflau la bordul aeronavei.

“Avionul a acrosat mai multi copaci, apoi s-a prabusit si a luat foc”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de externe polonez, Piotr Pszkowski. Sefi ai armatei poloneze şi administratiei prezidentiale au fost, de asemenea, la bordul avionului, unde se afla si sotia preşedintelui, Maria Kaczynski . Guvernatorul bancii centrale din Polonia, Slawomir Skrzypek se afla, de asemenea, la bordul aeronavei, potrivit unui purtator de cuvant al bancii. Accidentul s-a produs in conditii de ceata, la aproximativ o mila distanta de aerodromul militar Smolensk si la 275 km vest de Moscova. Presa nu insotea delegatia oficiala, dar avionul in care se aflau jurnalistii a aterizat in bune conditii, cu o ora inainte de sosirea aeronavei prezidentiale.

Kaczynski mergea in vizita la Smolensk pentru a marca implinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

Sursa: euronews.com

Acesta este ultima fotografie a fostului presedinte polonez Lech Kaczynski, inainte de urcarea in aeronava ce avea sa se prabuseasca.

Sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s