Cel putin 300 de morti in urma unui cutremur in China!

UPDATE: Seismul a avut magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter. Ultimul bilanț anunță peste 10.000 de raniti si peste 750 de morti, potrivit Realitatea.net.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 07.49 (02.49, ora României), la 380 de kilometri sud/sud-est de oraşul Golmud şi la o adâncime de 46 de kilometri.

Numeroase case s-au prăbuşit, străzile au fost blocate de alunecările de teren şi telecomunicaţiile sunt dificile după cutremurul cu magnitudine de 6,9, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi 7,1 potrivit Institutului chinez de seismologie.

Cutremurul a avut loc în provincia Qinghai, într-o zonă aflată la altitudine, în apropierea Tibetului, iar China Nouă a precizat că “multe alte persoane” sunt prinse sub dărâmături.

Peste 85% din clădirile situate în apropiere de epicentru, în districtul Yushu, s-au prăbuşit, potrivit agenţiei China Nouă, care citează un alt oficial guvernamental local.

O şcoală profesională s-a prăbuşit şi “mulţi elevi au fost blocaţi” sub dărâmături, a adăugat sursa citată.

Districtul, care se află într-o zonă izolată şi apropiată de regiunea autonomă Tibet, este format dintr-o populaţie de aproximativ 80.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale.

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s