Inundații devastatoare în Tennessee și Mississippi

Furtuni devastatoare și inundații masive au lovit statul Tennessee şi nordul statului Mississippi în acest weekend, cel puțin 15 de persoane pierzându-și viața. Au fost închise autostrăzi, iar mii de case au fost avariate.

Mii de oameni au fost evacuaţi şi alte sute au fost salvați din casele lor – unii chiar și de pe acoperișuri – din cauza inundațiilor cate au afectat cartiere întregi. Apele râurilor au depășit cu mult nivelul de inundații, iar spitale, şcoli şi clădiri de stat au fost, de asemenea, inundate.

Şi autorităţile s-au pregătit pentru pagube provocate de râul Cumberland, care trece prin centrul orașului Nashville și care a atins cel mai ridicat nivel de la începutul anilor 1960. E de așteptat să crească aproximativ 15 m luni dimineața, cu 3 metri peste nivelul de inundaţii.

Sursa: nashvillest.com

Deşi nu sunt mulţi locuitori în orașului Nashville, există totuși un punct turistic important, dar și un centru financiar.

Pompierii au fost nevoiți să spargă ferestrele rulotei familiei cunoscutului dr oftalmolog Audrey Talley, duminica dimineața, pentru a-i salva familia, inclusiv cei trei nepoţi mici, cu vârste cuprinse între 9 luni și 4 ani. Fiul lui Talley a dat primul alarma, dupa ce s-a trezit și a văzut ca apa intră în rulotă, în numai 10 minute, apa ajungându-i până la genunchi.  “Am pierdut totul”, a spus Talley, în vârstă de 47 de ani, care a fost dus la un adăpost de urgenţă de la Universitatea Lipscomb. “Nu ştiu ce vom face. Nu avem unde să ne ducem.”, a mai spus acesta.

Autoritățile din Tennessee au declarat ieri că asemenea inundații sunt de o amploare mult mai mare decât cele de la mijlocul anilor ’70. Viiturile au măturat totul în cale și multe persoane sunt încă date dispărute. Guvernatorul statului Tennessee, Phil Bredesen, a declarat că acesta este un “eveniment ploios fără precedent”, dar că nu a reuşit deocamdată să calculeze însemnătatea sa.

Sursa: tennessean.com

Mai mult de 20 de adăposturi au fost deschise, unele dintre ele fiind ocupate la capacitate maximă. Cele mai multe şcoli din  Tennessee au fost închise de luni, iar circulația pe mai mult de150 de drumuri a fost oprită. Un şofer de camion din Peoria, Illinois, aflat în imposibilitatea de a merge mai departe din cauza inundaţiilor, a concluzionat: “Suntem prinși ca niște şobolani într-un labirint”.

Guvernatorul Bredesen a declarat că va dura cel puţin câteva zile până când vor putea fi evaluate daunele în amănunțime. Acesta și-a anulat participarea la un summit din Washington DC, din această săptămână, pentru a supraveghea eforturile de salvare.

Sursa: news.yahoo.com

One comment on “Inundații devastatoare în Tennessee și Mississippi

  1. Pingback: România, cumpărată la second-hand! « Ionel băiat bun

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s