LCD-uri mai subțiri și mai ușoare

Ar putea televizoarele LCD să devină și mai subțiri și mai luminoase ? Evident că da, iar răspunsul a fost găsit de cercetătorii unei companii chimice japoneze, Teijin și universitatea Yamaguchi. Ei susțin că au dezvoltat o nouă metodă de producție pentru a reduce în principal greutatea ecranelor.

Comparabil cu LCD-urile tradiționale, cu diode, care generează căldură când sunt folosite, depuse pe un strat de sticlă, noua tehnologie deține un strat subțire de silicon rezistent la căldură pe un strat de plastic. Noul design aduce o schimbare substanțială: mai puțină căldură generată de televizor și în același timp și mai multe lumină generată. În opinia cercetătorilor noua tehnologie aduce și imagini mai clare și veți putea găsi în magazine televizoare bazate pe noul design cam în 3 ani.

Sursa: inewidea.com

2 comments on “LCD-uri mai subțiri și mai ușoare

 1. Alice ,interesanta si fascinanta tehnologia,ce nu fac japonezii si chinezii,pe cand la noi….viitorimea pleaca in alte tari ca sa traiasca decent,o seara minunata,cu stima Octav!
  p.s.daca esti de acord sa te trec in blogroll sami dai acordul.Ai o dedicatie muzicala.

  • Da, asa este! Din pacate la noi nu mai ramane mai nimeni…
   Desigur, sunt de acord cu schimbul de linkuri, te voi adauga si eu acum si te rog sa treci blogul meu cu numele de Alice Diana Boboc.
   Multumesc frumos pentru dedicatie! Cu prietenie, Alice

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s