Hussaini Hanging Bridge – unul dintre cele mai periculoase poduri din lume

Cunoscut ca unul dintre cele mai periculoase poduri din lume, Hussaini Hanging Bridge este doar unul dintre multele poduri precare de frânghie din nordul Pakistanului

Într-o lume a zborurilor cu jet supersonic se poate uita cu ușurință că în anumite zone ale planetei este înca extrem de greu să călătorești, cum ar fi, spre exemplu, pentru cei care trăiesc în regiunea Gilgit-Baltistan din nordul Pakistanului.

Până în 1978 zona a fost izolată de restul țării din cauza zonei muntoase impracticabile, a inexistenței drumurilor. Doar cei bogați puteau să traverseze zona fără nicio dificultate, cu ajutorul unui mic avion.

Pentru oricine altcineva însă, singura modalitate de a călători era mersul pe jos, de-a dreptul peste munți. În 1978, Autostradă Karakoram a fost finalizată şi regiunea a fost ”conectată” la civilizație, dar călătoriile în această regiune au rămâs la fel de dificile cum erau în urmă cu 100 de ani.

Una dintre caracteristicile drumețiilor în această zonă o reprezintă un pod dintr-un cablu șubred, format din scânduri, care traversează muntele și trece pe deasupra râurilor. Acesta este Hussaini Hanging Bridge, care trece peste lacul Borit, în Hunza Superioară. Este un pod foarte prost întreținut. Multe scânduri lipsesc, iar vânturi puternice balansează podul vechi, provocând mari emoții celui care-l străbate.

Totuşi, în ciuda aspectului său periculos, este o punte de legătură relativ sigură şi a devenit un fel de punct de atracție turistic pentru cei doritori de un strop de adrenalină.

Sursa: atlasobscura.com

2 comments on “Hussaini Hanging Bridge – unul dintre cele mai periculoase poduri din lume

  1. Interesant, dar cred ca descultii aia l-au facut asa ca nu au putut mai bine. Ciudata faptura e omul , acum e atractie turstica deci .. cred ca daca ramaneau in picioare tepele lui Vlad.. acum faceau echilibristica pe ele .

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s