Supraviețuitorii focului iadului: victimele combustiei spontane

Aceste povești extraordinare fac parte din documentele lui Larry E. Arnold din Harrisburg, Pennsylvania. Arnold și-a dedicat mulţi ani investigării unui fenomen bizar și inexplicabil, cunoscut sub numele de combustie umană spontană (SHC).

În dimineaţa zilei de 19 iulie 1980, o femeie în vârstă de 31 de ani din Toronto s-a trezit cu arsuri grave de gradul II și III pe coapse și pe abdomen. A fost afectată o suprafață destul de extinsă, încât a fost nevoie de șase luni de operații care să reconstituie zonele arse. Și totuși nu au fost descoperite urme de arsuri pe haine sau pe lenjeria de pat a femeii.

Majoritatea medicilor refuză să recunoască existența SHC. Aceștia afirmă că este imposibil pentru organismul uman să producă flăcări, și că trebuie să existe o altă explicație rațională. Și totuși, Arnold împreună cu câțiva cercetători au adunat suficiente informații fascinante legate de această temă.

Din probele adunate până în prezent, se presupune că cele mai multe victime ale SHC au avut o moarte rapidă, și au ars aproape complet. Și totuși, polițiștii și oamenii de știință au găsit câteva indicii legate de împrejurările exacte de care sunt legate aceste dispariții. Cu toate acestea, există și câțiva norocoși, cum ar fi femeia din Toronto, care a supraviețuit.

Dar o poveste misterioasă are și Jack Angel. La cei 70 de ani ai săi, Jack Angel a avut un trai confortabil ca vânzător de haine. În noaptea de 11 decembrie 1974, el și-a parcat rulota, pe care o transformase într-un showroom mobil, la motelul Ramada din Savannah, Georgia. Și-a făcut patul, s-a schimbat în pijama și s-a culcat.

Patru zile mai târziu, Angel s-a trezit. El a observat că mâna dreaptă îi era neagră de la încheietură până la vârful degetelor. “Era arsă, băşicată”, a povestit Arnold. “Şi a avut o explozie în piept, care a făcut pur și simplu gaură. Arsuri a mai avut pe glezne și pete de arsuri pe spate.”

Deoarece Angel nu a simțit nicio durere, s-a îmbrăcat cu cămaşa şi pantalonii pe care îi luase cu patru zile mai devreme. Nici hainele și nici patul nu purtau vreo urmă de foc. În timp ce traversa parcarea motelului și își bandaja mâna vătămată, Angel s-a prăbuşit, inconştient. Când s-a trezit, el se afla la spital, în stare de şoc şi era chinuit de o durere groznică. Medicii care l-a examinat au fost uimiți: arsura era în interiorul țesutului, iar arderea a continuat până în interiorul antebrațului. Angel a sunat-o pe soția sa și a rugat-o să meargă la rulotă. Ea nu a găsit nicio urmă lăsată de foc pe pat sau pe oricare dintre hainele agăţate în dulap. Mâna lui Angel nu a răspuns din păcate la niciun tratament cu antibiotice și s-a infectat, iar în cele din urmă a trebuit să fie amputată.

După ce a ieșit din spital, la mijlocul lunii ianuarie 1975, Angel a dat în judecată producătorii de rulote, cerând daune de 3 milioane $, crezând că incendiul a fost cauzat de un defect de proiectare sau de vreun echipament defect. În următorii doi ani şi jumătate, ingineri și cercetători au analizat rulota în amănunt, dar nu au găsit nici o dovadă pentru a susţine acuzațiile lui Angel.

În ajunul procesului, acuzațiile au fost retrase, Angel nu a primit nicio compensaţie şi nu a reușit să afle ce anume se întâmplase de fapt cu el.

Arnold consideră că forţa cu care a ars braţul lui Angel are caracteristicile prezente în multe cazuri în care corpul a fost incinerat. Nefericita victimă este, de obicei conştientă și simte durerea și flăcările; focul este într-un mod ciudat conţinut de organism, de obicei nu are căldură și nu aprinde și obiectele din apropiere, dar are o temperatură suficient de mare pentru a carboniza carnea într-un timp foarte scurt și poate să dispară la fel de repede și misterios cum a apărut.

Câteva cauze care determină combustia spontană au fost sugerate ca fiind provocate de fulger globular, sau de fluctuaţiile magnetice ale Pământului care influențează procesele corporale şi duc la acumularea de gaze inflamabile în interiorul corpului. Dar, până în prezent, nimeni nu a fost capabil să explice modul în care aceste cauza pot acționa cu exactitate.

Un exemplu mai recent de SHC este cel al unui informatician de 19 ani, Paul Hayes, care mergea pe jos de-a lungul unei străzi liniştite, în apropierea casei sale din Londra, într-o noapte de mai. Dintr-o dată, el s-a trezit înconjurat de flăcări de la talie în sus.

El a crezut că a fost stropit cu benzină şi i s-a dat foc. Căldura era incredibil de intensă. Temându-se pentru ochii lui, Hayes și-a acoperit fața cu mâinile şi a încercat să fugă după ajutor. Dar a căzut la pământ, chinuit de durere. Inexplicabil, focul s-a stins la fel de rapid cum a și început. Hayes a ajuns la camera de urgenţă a unui spital din apropiere, unde a primit tratament pentru arsurile care i-au afecatat partea superioară a corpului, precum și capul.

Ca și Jack Angel, Paul Hayes este încă intrigat de această experienţă. În absenţa unor explicații ale oamenilor de știință, se presupune că acești bărbați au fost victime ale combustiei spontane umane. Dar victimele acestui fenomen misterios aşteaptă încă o explicaţie.

Sursa: socyberty.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s