Accident aviatic în Libia: 105 morți

UPDATE3: O sută trei persoane au murit în accidentul survenit la aterizarea avionului A330-200 care decolase din Johannesburg. Printre acestea se numără cetăţeni din Olanda (61), Germania (doi), Africa de Sud, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Filipine şi Zimbabwe, a afirmat ministrul libian al Transporturilor, Mohamed Zidane, fără a face alte precizări.

Sursa: mediafax.ro

UPDATE2: Un oficial sub protecția anonimatului a declarat pentru AFP că avionul “a explodat la aterizare şi s-a dezintegrat.” “Pot confirma accidentul, dar nu și numărul morţilor”, a declarat Bongani Sithole, un oficial al companiei aeriene din Johannesburg. “Am auzit că avionul s-a prăbușit la un metru de pistă.” a mai afirmat acesta.

UPDATE: Ultimele informații arată că un copil de 8 ani din Olanda a supraviețuit accidentului aviatic. Cauzele prăbușirii avionului rămân deocamdată necunoscute.

Avionul, care decolase din Johannesburg, Africa de Sud, a încercat să aterizeze pe aeroportul din capitala libiană, Tripoli. Un oficial a declarat că toți cei 94 de pasageri şi cei 11 membri ai echipajului aflați la bord și-au pierdut viața.

Avionul aparținea companiei Afriqiyah Airways, care deține o flotă de avioane Airbus. Aceasta a fost fondată în aprilie 2001 şi la început a fost integral deţinută de către statul libian. Capitalul companiei a fost ulterior împărţit în acțiuni care sunt gestionate de către Libya-Africa Investment Portfolio.

Sursa: sbs.com.au

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s