Vă rugăm, nu lingeți muzeul!

Palatul de sare din Grand Saline, Texas, este singura clădire din SUA realizată în întregime din sare și aparține companiei Morton Salt. Oraşul, fondat în 1845, se află situat deasupra unei saline care are o adâncime de aproape 5000 m. Iar rezervele de sare sunt asigurate pentru încă 20.000 de ani.

Mulți vizitatori nu pot rezista tentației de a verifica dacă materialele de construcție sunt într-adevăr din sare, dar aceștia nu au voie în mină.

Acesta este de fapt cel de-al treilea Palat din Sare construit în Grand Saline. Prima clădire s-a prăbușit, iar a doua clădire s-a topit. Dar actualul palat, construit în 1993, are un acoperiş special creat pentru a-l proteja de intemperii.

Vizitatorii Palatului de Sare află lucruri interesante atât despre exploatarea salinei, cât şi despre istoria sa, inclusiv despre cel mai faimoas cetățean al orașului, Wiley Post, care în 1931 a devenit prima persoană din lume care a făcut înconjurul globului cu un aeroplan (faimosul “Winnie Mae”, cu care Wiley Post a stabilit două recorduri mondiale, în anii 1931 şi 1933). La plecare, vizitatorii Palatul Sare primesc un cristal de sare din partea ”casei”, drept suvenir.

Sursa: neatorama.com

2 comments on “Vă rugăm, nu lingeți muzeul!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s