Mascotele Jocurilor Olimpice – Londra 2012

Aceștia sunt Wenlock şi Mandeville, mascotele Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, Anglia. Wenlock va reprezenta Jocurile Olimpice, iar Mandeville va reprezenta Jocurile Paralimpice.

Wenlock este numit după orașul Much Wenlock (sau White Place), din comitatul Shropshire, acest loc fiind o sursă de inspirație pentru  jocurile olimpice moderne.

Numele lui Mandeville provine de la denumirea spitalului Stoke Mandeville, din comitatul Buckinghamshire. După cel de-al Doilea Război Mondial, un progres uriaș a fost făcut în dezvoltarea sporturilor paralimpice, când acest spital a introdus sportul ca parte semnificativă a refacerii persoanelor cu handicap. În anul 1940, dr. Ludwig Guttman a înființat un nou centru care să-i ajute pe foştii soldaţi care sufereau de leziuni la nivelul măduvii spinării și a căutat o modalitate de-i însufleți pe pacienți, încurajându-i pe aceștia să aibă acces la sport. Dr Guttman, recunoscut ca un precursor al mișcării moderne Paralimpice, a fondat practic în 1948 Jocurile Stoke Mandeville pentru persoanele cu deficiențe spinale și care, de atunci, au avut loc în Regatul Unit în fiecare an.

Logo-ul olimpic a costat, incredibil, peste 400.000 de lire și a fost nevoie de doi ani pentru realizarea sa, dar creatorii speră ca Wenlock şi Mandeville să aibă parte de o percepție favorabilă din partea publicului până în 2012.

Sursa: dailymail.co.uk

2 comments on “Mascotele Jocurilor Olimpice – Londra 2012

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s