Bananele coapte, cu pete negre pe coajă, au efect anti-cancer

Bananele ajunse la o maturitate deplină produc o substanță numită TNF, care are capacitatea de a combate celulele anormale.

În momentul în care bananele se coc, ele dezvoltă pe coajă pete întunecate. Cu cât sunt mai multe pete negre, cu atât mai mult crește imunitatea.

Potrivit unui grup de cercetători japonezi, banana care conţine TNF are proprietăți anti-cancer. Ca ”tratamentul” să aibă rezultat, fructul trebuie să ajungă la maturitate – cu cât bananele sunt mai coapte, cu atât mai sigur este efectul anti-cancer.

Un profesor de la Universitatea din Tokyo a făcut un experiment pe animale, studiind beneficiile diferitelor fructe precum banane, struguri, mere, pepene verde, ananas, pere şi curmal japonez și a constatat că bananele au dat cele mai bune rezultate. Drept urmare, numărul de celule albe din sânge a sporit, ducând la o creștere a imunității organismului.

Este recomandat să se consume 1 – 2 banane pe zi, pentru a creşte rezistența organismului la boli ca răceala, gripa și altele.

Potrivit profesorului japonez, bananele care au pete întunecate pe coajă sunt de 8 ori mai eficiente în consolidarea proprietăţii celulelor albe din sânge decât cele necoapte.

Sursa: funzug.com

One comment on “Bananele coapte, cu pete negre pe coajă, au efect anti-cancer

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s