Tramontana – cea mai scumpă mașină sport din lume

Iată una dintre cele mai scumpe mașini din lume, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, sau aproximativ 2,6 milioane de dolari. Brandul nu este foarte cunoscut în lumea automobilelor – mașina este Tramontana și s-a ”născut” pe Costa Brava, Spania. Tramontana a devenit unul dintre brandurile cele mai scumpe din lume, alături de Bugatti, Rolls Royce sau McLaren.

Mașina sport, creată de binecunoscutul artist din Spania, Fernando Leal-Audirac, are două locuri și este decapotabilă. Tramontana este o combinaţie de mașină de Formula 1 care are motoar de avion. Mașina are o putere enormă, motorul V12 twin turbo are 760 CP, și poate ajunge la 100 km / h în doar 3,6 secunde.

La exterior, Tramontana este o apariție exotică – vopseaua caroseriei are efect de cameleon, deoarece își poate schimba culoarea la cerere. Culoarea se poate schimba, trecând de la violet la albastru şi de la verde la auriu. Scopul lui Leal-Audirac a fost acela de a crea o ”sculptură de mătase” şi, fără îndoială, efectul vizual este scopul principal al acestei creaţiei auto.

Sursa: megamachine.info

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s