Top 10 – Locuri bântuite

10. Berry Pomeroy Castle, Totness – Scoția

Există o serie de legende asociate cu acest castel din secolul al XIV-lea care are reputaţia de a fi bântuit. Aici pot fi întâlnite două fantome celebre ale unor femei: the White Lady și the Blue Lady. Conform legendei, White Lady este spiritul lui Margaret Pomeroy, care a fost închisă în temniță de către sora sa geloasă și care a lăsat-o să moară de foame. Se pare că spiritul ei bântuie temnițele întunecoase, dar apare și pe Turnul St Margaret și pe zidurile castelului. Și nu este o idee tocmai bună ca White Lady să fie urmărită.

9. Dominican Hill, Baguio City – Filipine

Lumea povestește că aici ar bântui fantomele unor oameni care au fost ucişi în timpul unui război și spun că pacienţii care au murit aici chiar își doreau să devină fantome după moarte. În timpul nopții, în clădire se aud ferestre și uși trântite, zdrăngănit de vase, dar și țipete.

8. Edinburgh Castle, Edinburgh – Scoția

Acest castel medieval magnific este amplasat pe o stâncă, între dealuri scoțiene de o rară frumusețe. Dar, între zidurile sale, se află fantomele morților. În special în fostele celulele unde prizonierii își găseau sfârșitul, dar și pe o stradă unde erau îngropate persoanele care erau bolnave de ciumă. Au fost zărite fantomele prizonierilor care au fost luați în timpul Razboiului de Independență American, cea a unui toboșar fără cap, dar și fantome ale câinilor.

7. Monte Cristo, New South Wales, Australia

Monte Cristo, cel mai bântuit conac din Australia este situat în Junee, New South Wales. Doamna Crawley, proprietara casei nu a mai ieşit în afara ei decât de două ori în cei 23 de ani cât a mai trăit după moartea soţului ei. După ce a murit, spiritul ei bântuie această locuintă, în special fosta ei cameră Luminile se aprind și se sting singure, se aud voci stranii, dar și ea poate fi zărită. Unii oameni au povestit ca atunci când au intrat în camera băiatului său, nu mai puteau respira, se făcuseră roșii la față și erau cât pe ce să moară, dar și-au revenit în momentul în care au ieșit din cameră.

6. Ancient Ram Inn, Gloucestershire, Anglia

O excursie la Ancient Ram Inn este o experienta tulburatoare, indiferent dacă persoana respectivă crede sau nu în fantome. Parchetul care scârţâie, zidurile goale care sunt reci, mirosul de mucegai din camerele slab iluminate, dar și crăpăturile din pereți – totul crează imaginea unei case bântuite.Și asta nu e totul. Sunt și numeroase povești care în mod sigur nu ar lăsa pe nimeni să doarmă aici în liniște. Crime, ritualuri satanice și sacrificii ale unor copii sunt doar câteva dintre faptele petrecute în acest loc. Și mai trebuie menționat faptul că acest han a fost construit pe un cimitir păgân.

5. Cimitirul Highgate, nordul Londrei, Anglia

Noaptea, cimitirul Highgate parcă este într-un film de groază. Pietre funerare stranii și acoperite de iederă, pasaje întunecate prea mari între morminte – așa că nu e de mirare că acest cimitir din Marea Britanie este printre primele locuri bântuite de fantome. În ciuda atmosferei înfricoșătoare din timpul nopții, pe timpul zilei cimitirul Highgate oferă privirilor turiștilor o arhitectură gotică spectaculoasă. Aici este înmormântat și Karl Marx.

4. Bhangarh Fort, India

Bhangarh Fort se află între localitățile Jaipur și Alwar în Rajasthan, India. Conform unei legende, Singhia, un vrăjitor în magie neagră a blestemat palatul și pe toți din el să moară, iar sufletele lor să rămână în palat timp de secole, fără să mai poată renaște.

Un alt punct interesant este acela că toate casele din această zonă sunt fără acoperişuri, deoarece ori de câte ori o casă este construită cu acoperiş, acesta se prăbuşeşte. Bhangarh Fort este locul cel mai bântuit din India. Oamenii care viziteaza acest loc au acuzat stări de anxietate şi de agitaţie. Se spune că nimeni nu se mai întoarce din acest palat dacă rămâne aici după lăsarea întunericului. Guvernul interzice accesul în zonă după apusul soarelui. O atenționare este amplasată de către Institutul Arheologic din India: “Staționarea după apusul soarelui în această zonă este strict interzisă”.

3. Screaming Tunnel, Niagara Falls, Ontario

Tunelului Țipetelor este bântuit, iar aceasta este una dintre cele mai vechi legende ale Cascadei Niagara. Situat la o oarecare distanță de șoseaua Warner, tunelul se află sub calea ferată care face legătura între Cascada Niagara, Toronto și New York City. Conform legendei locale, vechi de peste un secol, o casă situată în partea de sud a tunelului, a luat foc într-o noapte. O tînără, cu hainele cuprinse de flăcări, a ieșit țipând din casă și a fugit prin tunel, în încercarea de a-și stinge hainele, dar s-a prăbuşit şi a murit sub bolta lui. O altă variantă a acestei povești este cea a unui tată care și-a incendiat fata după ce soția sa a câștigat custodia copiilor în urma unui proces de divorț extrem de dur.

O altă versiune povestește despre o tânără care a fost violată în tunel, iar trupul ei a fost ars pentru a șterge urmele. Indiferent de cum s-au petrecut lucrurile, dacă stai în mijlocul tunelului la miezul nopții și aprinzi un chibrit, flacăra sa se va stinge, iar țipetele unei fete se vor auzi foarte aproape de tine.

2. Universitatea din Ohio, Atena, America

Ohio State University este cunoscut în folclor ca fiind campusul cel mai bântuit. Un mare număr de locuri din campus se pare ca sunt bântuite, dar Societatea Britanică de Cercetare Psihologică susţine că Atena, Ohio, este unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. Wilson Hall, celebru din cauza unei fete (se presupune că a fost vrăjitoare), care s-a sinucis după ce a făcut desene satanice şi supranaturale pe pereți cu sângele său. Cele cinci cimitire formează o pentagramă care înconjoară campusul, cu clădirea administrativă în centru, formând semnul diavolului. Washington Hall, care este faimos din cauza unei echipe de jucători de baschet, care au murit într-un teribil accindent de mașină. Fantomele lor bântuie încă pe holuri şi pot fi auzite, uneori, driblând.

1. Changi Beach, Singapore

Pe plaja Changi au fost uciși mii de chinezi în timpul masacrului din Sook Ching din cel de-al Doilea Război Mondial. Chinezii au fost torturaţi şi ucişi în timpul acestei operaţiuni, deoarece au fost suspectați că sunt împotriva japonezilor. Plânsete ciudate și țipete sunt auzite de oameni. Pot fi văzute uneori chiar și capetele chinezilor morți zburând peste tot, iar trupurile fără cap pot fi văzute plimbându-se pe plajă. Cel mai înspâimântător lucru este acela ca fantomele lasă pete de sânge în urma lor, iar pe timpul nopții se pot observa gropi care apar ca și cum ar fi făcute pentru îngroparea corpurilor.

Sursa: wonders-world.com

20 comments on “Top 10 – Locuri bântuite

 1. frate este la constanta in cariterul tomis nord este un stadion langa stadion este un bazin batuit toti stiu ca este un loc straniu toti lau verificat a fost inchis acum este parasit pentru ca a fost ucisa o mireasa si aruncata dupa sau intaplat multe alte chesti chiar in seara asta mi sa intamplat ceva de asta am intrat si am cautat parerile altor oameni dka aveti inima veniti ….

 2. tipul/tipa care zice ca :exista case bantuite si in constanta sa jtie ca casa mea e ! odata mi-a cazut paharul de pe masa fara sa-i fac nik si mi s-a aprins tv desi era scos din priza iar in oglinda mea am vz o umbra si mi-a zis o vecina ca acolo unde am casa a fost ingropat un copil si inca 3 oameni. Cred ca ma mut.

  • Brrr.. cred ca ar fi cazul sa te muti! Dar până atunci încearcă să aduci un preot sau poți da și tu cu tămâie în toată casa și să faci rost de un cuarț roz.

 3. bai oamenilor.. daca va zic ca m-a piscat ceva de fund in timp cee eram la toaleta si imi canta tot timpu in baie the beatles-yellow submarine , ma credeti ?

 4. Bai stiti ce experienta am avut io?
  In casa mea au murit 20 de oameni despre care se zice ca erau satanisti.
  Pe la doua noaptea cand ma duceam la baie, de pe tavan se scurgea sange dar cand mam uitat in sus nu era nik.
  apoi pe la ora 04:00 tot in baie, am vazut steaua cu sase colturi si o cruce intoarsa pe dos.Apoi cand m-am dus la mama sa-i spun disparuse.datimi si mie niste sfaturi ca nu mai stiu ce sa fac. informatii pe Raul_Superstarul_Necenzurat@yahoo.com

 5. Eu ma sperii mereu de o floare din casa :)) ..Am impresia ca e un copil dar nu stiu de ce :|…Oricum infricosatoare comentarii !!

 6. buna eu sunt din craiova si casa mea este ..sa zicem bantuita ..televizoru se aprinde si se stinge cand are chef ,se aud fluieraturi si cand sunt singura se aud din alte camere zgomote si cand ma duc sa ma uit nu se aude sau se vede nik ,lucruri dispar si apar cand vor si tot asa …insa cea mai rea camera este camera parintilor mei in care daca as putea n-as intra niciodata ,in ea desi esti singura pare ca esti inconjurata..stiu ca acest top e facut in 2010 si acum suntem in 2011 dar am vrut totusi sa-mi spun povestea

 7. sincer sa fiu sunt foarte infricosatoare cu toate ca eu ma speri destul de greu !
  esxita un loc un bucuresti pe nume ATM ! daca ati auzit de el sa stiti ca este bantuit !daca ati vrea sal vizitati este pe langa statia de metrou Costin Georgian !
  sa va spun povestea !
  ATM-ul era o fabrica de birouri ! in timp ea a dat faliment si odata au venit satanisti si au omorat trei oameni ! Andrea Titus si Mihai au fost omorati primi , de la asta vine numele de ATM .. usor usor satanisti au inceput sa vina si au omorat toti oameni pana la ultimul ! de atunci au inceput ritualuri satanice acolo ! se zice ca andrea a bantuit locul o perioada destul de mare , si atunci cand treci pe langa ATM si vezi o fantoma care iti face cu mana este andrea dai arati mui* sau alte lucruri obscene se zice ca te va bantui toata viata ! in ”ATM” la ultimul etaj parca exista o cruce intoarsa fiind un semn satanic ! un loc bantuit il mai reprezinta si ”Y” numele nu stiu de la ce vine dar siu ca este mult mai bantuit ! eu an fost in ATM si pe pereti erau scris : ” SATANISTI SE VOR INTOARCE” va recomand sa vaduceti acolo doar cei care au inima puternica si nu se sperie asa de usor !

  ATM=ANDREA TITUS SI MIHAI 😐

 8. heei . in legatura cu bazinul acela de langa stadionul din tomis nord. mai stie cineva ceva de el ? m-ar interesa ceva detalii

 9. Credeti ca in Oradea se intampla lucruri stranii ?eu locuiesc pe str. sovata si .. o singura data am auzit un zgomot sau ceva scartituri incete din afara camerei . Usa era …deschisa sau inchisa .. :)) am uitat ..si becul era stins ,doar calculatorul era aprins .dupa ce am aprins lumina .. nimik .

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s