Cele 600 de insule din Micronezia

Micronezia, din greaca veche μικρος (mic) şi νησος  (insulă), este o regiune din Oceanul Pacific, limitată la vest de Filipine, la sud-vest de Papua Noua Guinee, la sud de Melanezia, la sud-est şi est de Polinezia.

Termenul de “Micronezia” a fost folosit pentru prima dată de Jules Dumont d’Urville care a propus introducerea termenului în 1831, iar înainte de această dată, “Polinezia” era folosit pentru a defini totalitatea insulelor din Oceanul Pacific.

Anumite regiuni ale Microneziei au fost colonizate timpuriu de către Spania, dar colonizarea totală a avut loc abia la sfârşitul secolului al XIX-lea, când teritoriile acestei regiuni erau controlate de Statelor Unite, Germania şi Marea Britanie. În acest timp, Spania şi-a vândut o parte din colonii Germaniei iar restul le-a pierdut in războiul cu Statele Unite din 1898.

În ziua de astăzi, majoritatea Microneziei este compusă din state independente, excepţie făcând insulele Guam şi Wake care sunt teritorii ale Statelor Unite şi Insulele Marianei de Nord care fac parte din Commonwealth-ul Statelor Unite. sursa: ro.wikipedia.org

Sursa: pickchur.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s