Cea mai veche farmacie din lume, cu rețete de peste 800 de ani

Farmacia Santa Maria Novella este, probabil, cea mai veche farmacie din lume care încă mai este deschisă şi, cu siguranţă, este cea mai veche din Italia. A fost înfiinţată în anul 1221, când călugării dominicani de la Basilica Santa Maria Novella, au început să crească plante medicinale pentru balsamuri, alifii și medicamente pentru infirmeria pe care o aveau. Calitatea superioară a produselor a devenit cunoscută, iar în secolul al XVII-lea, farmacia și-a deschis ușile pentru public.

Chiar și astăzi în farmacie se folosesc încă metodele tradiţionale de pregătire a produselor după reţetele originale scrise de călugări. În special rețeta Aceto dei sette Ladri, sau Oțetul celor 7 Hoți. Aceste săruri au primit o asemenea denumire neobişnuită datorită unei bande formate din şapte bărbaţi care jefuiau cadavre în timpul ciumei. Pentru a se proteja de cumplita boală, ei își dădeau pe tot corpul cu oțet.

Farmacia în sine se află în clădirea originală, cu o arhitectură deosebită:  camerele au plafoane boltite, ornate cu auriu, fresce, vitralii, statui de bronz și podele de marmură. Dar pot fi admirate și recipientele cu diverse poțiuni colorate.

Aici există și mic muzeu, dar de fapt, cele mai interesante antichități sunt expuse deja în farmacia propriu-zisă.

Sursa: atlasobscura.com

One comment on “Cea mai veche farmacie din lume, cu rețete de peste 800 de ani

  1. Pingback: plante medicinale « Блоголента

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s