Podul Natural din Virginia

Deseori s-a făcut referire la acest pod ca făcând parte dintre marile minuni naturale ale lumii – Podul Natural din Virginia fiind un arc natural enorm din calcar. Erodat de mii de ani de către Cedar Creek arcul a fost creat în momentul în care o cavernă s-a prăbuşit, rămânând în partea superioară doar podul. Este cel mai mare pod natural terestru de pe continentul nord-american.

Podul înalt de 65 m era considerat sacru de către tribul amerindian Monacan și era venerat de către coloniștii americani.

Zona a fost studiată în anul 1750 de către tânărul George Washington, care și-a sculptat inițialele pe stâncă, iar Thomas Jefferson a descris podul ca fiind “cea mai sublimă operă a naturii”, când a cumpărat 157 de acri de teren, inclusiv podul de la regele George al III-lea al Angliei, în anul 1774.

Jurnalistul William Cullen Bryant spunea în anii 1800 că cele mai notabile caracteristici ale Americii de Nord sunt Podul Natural și Cascada Niagara. Chiar și Herman Melville face referire la acest pod în cartea Moby Dick.

Poate cel mai deosebit aspect al acestei zone este un spectacol de lumini nocturn, cu temă biblică, denumit ”Drama Creației”, care iluminează podul în fiecare noapte din anul 1920. Spectacolul de lumini este cel mai longeviv spectacol continuu din Statele Unite.

Peșterile Podului Natural – cele mai adânci peșteri de pe coasta de est – se află la mai puțin de 1 km distanță de pod, iar alte atracții ale zonei includ un muzeu de ceară și un sat-muzeu al indienilor Monocan.

Sursa: atlasobscura.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s