Templul Kan’ei-ji și Monumentul închinat insectelor

Aproape de Parcul Ueno din Tokyo se află templul Kan’ei-ji – o pagodă care este situată departe de zgomotul orașului. Puţini vizitatori opresc aici, iar majoritatea lor vin pentru semnificaţia sa istorică: în 1869, aliații împăratului au atacat pe ultimul shogun Tokugawa. Încă mai există urmele gloanţelor în pereţii templului din lemn.

Dar aici se află ceva și mai interesant: o piatră gravată, un memorial pentru sufletele insectelor moarte.
În anul 1821, aristocratul Sessai Matsuyma a ordonat ridicarea monumentului, iar dorința sa a fost aceea de a consola spiritele muștelor, greierilor și lăcustelor care au fost ucise în scopul unui studiu anatomic, comandat chiar de către Matsuyma. Deși cartea, Chuchi-jo, a devenit faimoasă pentru prezentarea extrem de realistă a insectelor, se pare că Matsuyama avea remușcări pentru că a cauzat moartea atâtor creaturi. Sau poate că pur şi simplu a vrut să onoreze insectele pentru importanta lor contribuție.

Astăzi, simplul monument construit în onoarea insectelor sacrificate în numele științei este declarat monument istoric de către administrația oraşului Tokyo.

Sursa: atlasobscura.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s