A fost descoperită Masa Rotundă a Regelui Arthur

Istorici cred că au descoperit locul în care se află Masa Rotundă a regelui Arthur (și care putea cuprinde peste 1000 de persoane, la o singură întrunire) în Chester – oraş din provincia Cheshire, în nord-vestul Angliei.

Descoperirea a fost facută de către arheologi în locul în care se presupune că celebrul rege a construit Camelotul.

Istoricii sunt de părere că soldaţii se adunau în jurul Mesei Rotunde și primeau instrucţiuni de la regele Arthur înaintea bătăliilor.

Potrivit istoricilor, masa rotundă era făcută din lemn masiv și piatră; nobilii aveau scaunele așezate în mijlocul mesei, pe când supușii cu grade inferioare erau așezați în partea exterioară a acesteia.

Dar istoricii afirmă că masa nu era cu nimic mai presus de o masă obișnuită din zilele noastre, doar că putea cuprinde un număr foarte mare de persoane.

Mai mult, istoricii sunt de părere că cetatea Camelot nu a fost construită de la zero, ci ar fi fost ridicată pe o structură deja construită şi părăsită de romani.

“Avem cunoştinţă că una dintre cele două mari bătălii ale lui Arthur a fost purtată într-un oraş numit Oraşul Legiunilor- Existau două locuri cu acest nume. Unul era în St Albans (oraş din Hertfordshire în estul Angliei), iar localizarea celuilalt a rămas un mister”, spune istoricul Chris Gidlow, citat de The Telegraph.

Descoperirea recentă a unui amfiteatru roman prevăzut cu un loc de execuţie şi cu un monument comemorativ pentru martirii creştini i-a convins pe istorici că acest al doilea oraş este Chester. “În secolul al VI-lea, un călugăr pe nume Gildas, care a scris cea mai timpurie cronică a vieţii lui Arthur, a făcut referire atât la Oraşul Legiunilor şi la un altar al martirilor din interiorul lui”, spune Gidlow. “Asta-i argumentul decisiv. Descoperirea altarului în interiorul amfiteatrului înseamnă că Chester era locul curţii lui Arthur şi a legendarei sale Mese Rotunde”, argumentează istoricul.

Sursa: discoveryon.info

3 comments on “A fost descoperită Masa Rotundă a Regelui Arthur

  1. –aveam eu o presimtire,—s-a democratizat si masoneria.O transparenta , care va naucii pe destui, pe toti—,— ,—-, —-gusatii–ce se cred stapani de natii–.Ce nu face criza cand e vorba de –un tap ispasitor–si-azi nu camelotul ci “matelotul mulge tapul”-deh pura–coincidenta–

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s