Cele mai frumoase fântâni din lume

Există multe fântani frumoase în întreaga lume, unele fântâni sunt foarte vechi, dar unele sunt noi şi pentru ele a fost folosită tehnologie de ultimă oră. Aici sunt prezentate 5 fântâni pe care milioane de oameni le vizitează anual.

1. Banpo Bridge Fountain, Seul, Coreea de Sud


Este o fântână formată din 10.000 de duze care sunt amplasate pe ambele părți ale podului. Acestea au fost instalate abia de o lună, dar deja podul s-a transformat într-o importantă atracţie turistică. Ceea ce este de înţeles, deoarece nu ai ocazia zilnic de a călători  pe un pod din care sunt pompate 190 de tone de apă pe minut.

2. Swarovski Fountain, Austria

The Swarovski Kristallwelten sau Swarovski Crystal World, se află în Tirolul austriac și este precum o bijuterie într-un inel; seamănă cu o fortăreață, dar nu din întâmplare. În 1892, proprietarul firmei, Daniel Swarovski, a mutat întreaga companie din Bohemia (astăzi Republica Cehă) în Tirolul sălbatic, astfel încât metodele și instrumentele folosite în procesul creării binecunoscutelor cristale să rămână în continuare învăluite în mister.

3. Buckingham Fountain, Chicago

Buckingham Fountain, cunoscută oficial sub numele de “Clarence Buckingham Memorial Fountain” este una din cele mai populare atracții turistice din Chicago și este situată în Grant Park.

4. Scott Fountain, Belle Isle

Situată pe Belle Isle (Virginia, Statele Unite), această fântână spectaculoasă este din marmură albă adusă din Italia şi poartă numele lui James Scott, care a finanțat această construcție. Fântâna cuprinde o structură complicată de bazine, boluri și deversoare, dar și lei de mare, broaşte ţestoase, delfini şi coarne de animale prin care țâșnesc jeturi de apă.

5. Fântânile plutitoare din Osaka, Japonia


Cele nouă Fântâni plutitoare reprezintă ultima lucrare a arhitectului Isamu Noguchi. Noguchi a dezvoltat simpla idee a apei de la robinet și a realizat acest proiect deosebit pentru Expoziția Mondială din Japonia.

Sursa: travelkat.com

3 comments on “Cele mai frumoase fântâni din lume

  1. Fantana din Austria e superba ! Mi se pare cea mai atragatoare si imi imaginez cum e sa gasesti o astfel de fantana in mijlocul naturii.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s