Farul bântuit din Point Vicente

Faleza din Point Vicente (California, Statele Unite) a fost denumită astfel de către căpitanul George Vancouver în anul 1790 după numele prietenul său, călugărul Vicente, de la misiunea Buenaventura.

În mai 1926, farul de pe Point Vincente a fost dotat corespunzător – un bec de 1000 W își arunca razele de lumină până la distanța de 32 de km, ajutând astfel navele să evite stâncile periculoase din largul coastei.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, becul farului a fost schimbat un bec de 25 W, iar geamurile farului au fost acoperite cu draperii negre, pentru a preveni ghidarea vaselor inamice în cazul unui atac.

După ce ameninţarea războiului a trecut, geamurile farului au fost vopsite în alb de către localnici, iar la scurt timp a apărut legenda ”Doamnei de lumină”. Se spunea că fantoma unei femei se putea vedea prin stratul subțire de vopsea al ferestrelor, aceasta putând fi soţia primului supraveghetor al farului, care a murit în timp ce se plimba pe stânci într-o noapte cețoasă. O altă legendă spune despre ea cum că ar fi spiritul iubitei unui marinar, tânără care s-a sinucis după ce iubitul său a pierit într-un nafragiu.

În anul 1955, pe geamurile farului a fost aplicat un strat gros de vopsea, tot de culoare albă, și – cel puțin oficial – fantoma femeii nu a mai fost observată.

Sursa: atlasobscura.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s