Turnul lui Eben-Ezer – un turn inspirat din Biblie și civilizații antice

Turnul lui Eben-Ezer este un castel ridicat în anul 1960 de către un singur om, într-o vale izolată – Jeker (Belgia). Constructorul, Robert Garcet, a fost fascinat de către Biblie, numerologie şi civilizaţiile antice.

Întregul turn – care cuprinde 7 nivele – a fost construit din piatră, şi conform spuselor lui Garcet, a fost proiectat prin vechi măsurători mistice. În partea de sus a turnului sunt patru gigantice animale biblice, iar în interior se află obiecte din domeniul artei, religiei, arheologiei, paleontologiei, dar și geologiei.

Ce este curios este faptul că deşi turnul arată a fi vechi, acesta se află pe o vastă rețea de tuneluri subterane cu adevărat vechi. Garcet sustine că a descoperit peste o sută de ”noi” creaturi fosilizate şi un sat vechi de peste 70 de milioane de ani în labirintul de tuneluri de sub turnul său! Dar, din păcate, satul a fost distrus de o explozie minieră înainte de a putea fi studiat.

Un nou studiu – denumit Geospadium – oferă vizitatorilor acestui turn o prezentare a istoriei şi a utilizării pietrelor.

Sursa: atlasobscura.com

One comment on “Turnul lui Eben-Ezer – un turn inspirat din Biblie și civilizații antice

  1. Pingback: Turnul lui Eben-Ezer – un turn inspirat din Biblie și civilizații antice - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s