Facebook pentru persoanele decedate

Pentru o rețea de socializare virtuală din Hong Kong, prezenţa dvs online poate începe atunci când prezenţa dvs pământească s-a terminat. Memorial.gov.hk permite înfiinţarea profilurilor comemorative online pentru cei dragi care au plecat dintre noi, potrivit NY Times.

Configurarea site-ului a costat proximativ 128.000 dolari.

Utilizatorii pot alege aspectul, muzica de fundal, pot încărca fotografii şi înregistrări video ale noului ”membru”, şi au opțiunea de a permite accesul publicului la toate informațiile respectivului profil sau pot limita accesul doar pentru prieteni și rude. Proprietarul indirect al contului poate posta data nașterii și al decesului, dar poate invita și pe alți internauți să viziteze pagina și să posteze mesaje.

Înscrierea este simplă – trebuie completat doar numele, sexul şi tipul de serviciu funerar de care a beneficiat persoana respectiva – de “înmormântare în cimitir public”, sau de ”o urnă funerară” și siteul cu baza de date în care trebuie să se regăsească obligatoriu pentru a face dovada că nu mai este în viață. Odată înregistrate, paginile memoriale pot fi publice sau private, cu un cod de acces necesare pentru vizitatori care trebuie să plătească turul lor virtual de pe unele pagini.

Pentru a nu fi lăsate în afara paginilor clasice de socializare, paginile memoriale pot fi postate pe Twitter, dar și pe Facebook, pentru a fi ”retweeted” şi “liked” pentru eternitate.

”Site-ul nu este menit să înlocuiască practicile tradiţionale de omagiu pentru cel care a decedat,”, ci ”va permite oamenilor să onoreze memoria celor dragi “, oricând şi oriunde online, într-o manieră caldă, personalizată și solemnă “, conform  departamentului din Hong Kong care a realizat siteul. Și de asemenea, permite oamenilor să aducă un omagiu rudelor sau prietenilor lor de peste mări și să îşi exprime condoleanţele pentru cel decedat, printr-o pagină web special dedicată lui”.

“Nu este nevoie să se construiască un asemnea site”, a declarat Wu Kwok, proprietarul unei florării care vinde coroane, acesta fiind de părere că ar trebui păstrate ritualurile tradiționale. “Guvernul ar fi trebuit să folosească banii pentru a construi mai multe spații publice pentru urne.” Dar și alţi critici sunt de părere că siteul nu respectă memoria celor trecuți în neființă, deoarece oamenii trebuie să continue să meargă la mormintele celor dragi.

Sursa: theblogismine.com

One comment on “Facebook pentru persoanele decedate

  1. Pingback: Facebook pentru persoanele decedate - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s