Black Star Canyon

Black Star Canyon este un canion izolat din Munții Santa Ana, în Orange County, California, canion foarte popular în rândul iubitorilor de drumeţii.

Dar este și un important sit arheologic şi o zonă ”fierbinte” a activităților paranormale. Gabrielino – denumit și Tongva – era un trib de amerindieni care migra pe timpul verii în canion pentru a scăpa de căldură și pentru a strânge ghinde. Tribul a fost implicat în numeroase conflicte cu conchistadorii şi coloniştii mexicani în jurul anilor 1800, iar din cauza aceasta mulți indieni și-au pierdut viața. Sacrificarea brutală a acestor oameni a dat naştere la o serie de poveşti cu fantome, cea mai veche dintre acestea fiind legenda lui “La Llorona” – o femeie care și-a ucis copiii, iar apoi s-a sinucis. Dar și spirite ale conchistadorilor au fost observate în canion.

În anii 1980, canionul a fost folosit ca loc de întâlnire pentru un cult satanic. Excursioniştii au confundat deseori cultul cu membrii grupului Ku Klux Klan, deoarece numeroase focuri de tabară au fost observate în zona canionului când aveau loc adunări ale cultului respectiv.

O caracteristică a canionului – ce îi conferă un aer și mai straniu – sunt momentele sale prelungi de liniște, întrerupte brusc de rafale de vânt datorită geografiei sale.

Sursa: atlasobscura.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s