Hotelul plutitor din Vasteras, Suedia

The Utter Inn poate fi ceea ce se numește un loc de cazare limitat din simplul motiv că are o singură cameră disponibilă, cu numai două paturi. Dar cei suficient de norocoși pentru a obține cele două locuri se pot bucura de o experiență unică.

Creat de artistul suedez Mikael Genberg, the Utter Inn este o cameră de hotel / piesă de artă / şi un punct de observație a vieții marine – 3 în 1. Căsuța este alcătuită din două părţi: o parte plutește deasupra apei, și este precum o cabănuță, care conţine o toaletă şi un mic aragaz. Pentru a ajunge în cea de-a doua parte a căsuței nu este nevoie decât să te strecori printr-o trapă din podea și te vei afla la 3 m sub apă, într-un spațiu etanș, cu ferestre pe toate cele patru laturi, spațiu care alcătuiește dormitorul.

”Hotelul” fiind situat la câțiva km de ţărmul lacului Malaren, oaspeții, pentru a ajunge la această ”insulă” creată de om, sunt transportați din port cu o barcă gonflabilă și lăsați în căsuță până a doua zi.  În afară de o simplă barcă, ce este pusă la dispoziție pentru a explora insulele din apropiere, nu există o altă cale de întoarcere.

Oaspeţii îşi petrec timpul privind apusul soarelui, bărcile, păsările în timp ce servesc un pahar cu vin.. desigur, cu condiţia ca ei să fi fost destul de isteți pentru a-și aduce așa ceva.. Iar dimineaţa, când se trezesc, admiră peștii aflați la doar câțiva metri depărtare de patul lor.

Trebuie ținut cont de faptul că lacul nu se află la tropice, așa ca aici nu trăiesc pești-curcubeu, ci știuci și bibani – dar cu toate acestea, oaspeții îi cercetează cu mare curiozitate din interiorul acestui hotel neobișnuit.

Sursa: atlasobscura.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s