Top 10 – Cele mai frumoase gări din lume

1. Union Station

Gara Union Station, din Los Angeles, California, a fost deschisă în mai 1939 și este cunoscută ca ”Ultima stație de cale ferată importantă “, construită în Statele Unite.

2. Beijing West Railway Station

Gara este situată în vestul capitalei Chinei, Beijing. Inaugurată la începutul anului 1996, construirea sa a durat 3 ani și este cea mai mare staţie de cale ferată din Asia.

3. Grand Central Station

Grand Central Terminal se află în Manhattan, New York City. Este cea mai mare staţie de tren din lume, cu 44 de platforme și cu  67 de garnituri de-a lungul lor.

4. Wellington Station

Gara este situată în partea de sud a Noii Zeelande. În ceea ce priveşte numărul de servicii şi ca număr de pasageri, este cea mai aglomerată stație din Noua Zeelandă.

5. Shanghai Railway Station

Este principala gară din Shanghai și una dintre staţiile de top de cale ferată  din China. Traficul de pasageri este cel mai ridicat dintre toate staţiile de cale ferată din Shanghai.

6. Kuala Lumpur Railway Station

Staţia Kuala Lumpur se află în Malaezia. Aceasta a fost finalizată în anul 1910 și a fost reclădită pe locul unei gări mai vechi. Staţia este deosebită prin arhitectura sa, în care se regăsesc influențe provenite din Est, dar și Vest.

7. Berlin Hauptbahnhof

Este principala gară din Berlin, Germania. Proiectată de o firmă de arhitectură din Hamburg, a fost inaugurată în mai 2006. Prin această stație trec 1800 trenuri şi 350.000 de pasageri zilnic.

8. Union Station Washington DC

Aceată gară a fost concepută pentru a fi gara de ceremonii la intrarea în Washington, DC, și a fost deschisă în anul 1908. Este unul dintre locurile cele mai aglomerate şi cel mai cunoscut din Washington, fiind vizitat anul de către 32 milioane de persoane.

9. Gare du Nord, Paris

Gare du Nord oferă legături pentru mai multe linii de transport urban. După numărul de călători este cea mai aglomerată staţie de cale ferată din Europa, și se numără printre cele mai aglomerate din lume.

10. Kiev Passenger Railway Station

Gara din Kiev este principala stiație de cale ferată din Ucraina și deservește zilnic peste 170.000 de pasageri. Staţia oferă servicii pe distanţe lungi, inclusiv internaţionale, dar şi servicii pe distanţe scurte, în regiunile din apropiere.

Sursa: listphobia.com

One comment on “Top 10 – Cele mai frumoase gări din lume

  1. Pingback: Top 10 – Cele mai frumoase gări din lume - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s