Cea mai scumpă cafea din lume

Un singur kilogram din cafeaua Kopi luwak ajunge să coste 500 euro –  aceasta este cea mai rară și poate cea mai scumpă cafea din lume. Kopi luwak are o bogata savoare de ciocolată care o face unică,  iar într-un singur an se fabrică doar 50 kilograme din aceasta cafea. Fotografiile următoare sunt extrem de sugestive pentru a dezvălui motivul pentru care această cafea este atât de specială. Dacă nu l-ați înțeles totuși, aflați răspunsul la final.

Cafeaua provine din boabe de cafea. Nimic anormal până aici. Dar acestea trebuie întâi să fie consumate de pisica asiatică Palm Civet. Boabele trec prin tractul său digestiv, iar în stomacul ei enzimele proteolitice se transformă în boabe de dimensiuni mai mici și care nu mai conțin aminoacizi. După ce pisica… ”livrează” boabele, acestea își păstrează forma. Iar după colectare, spălare temeinică, uscare la soare, prăjire şi pregătire, aceste boabe dau o cafea aromată, mai puțin amară, cunoscută ca fiind cea mai scumpă cafea din lume.

Kopi luwak este produsă în principal pe insulele Sumatra, Java, Bali şi Sulawesi din Arhipelagul Indonezian, şi, de asemenea, în Filipine și în Timorul de Est, unde este denumită Kafe-laku.

Sursa: damncoolpics.blogspot.com

2 comments on “Cea mai scumpă cafea din lume

    • Cred ca daca s-ar fi putut si altfel, nu ar mai fi apelat la asemenea proces… dezgustator. Oricum, tot cafeaua 3 in 1 e mai buna. Nu e ea atat de scumpa, dar macar stiu ca are proveninta doar vegetala 😀

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s