Mierea – 10 beneficii naturale uimitoare

În acest articol veți găsi 10 informații interesante referitoare la miere despre care majoritatea oamenilor nu au nici cea mai vagă idee. Este uimitor câte beneficii pentru sănătate pot fi găsite în produsele alimentare pe care ni le oferă natura. Pur şi simplu, adăugarea mierii în alimentație în locul altor îndulcitori sintetici care îngrașă, pot face ca organismul să se simtă proaspăt și întinerit.

1. Mierea este singurul îndulcitor ce nu este realizat de om care este considerat a avea efecte vindecătoare.

2. Mierea are un nivel al pH-ul de aproximativ 3-4 şi este formată din circa 18% apă. Deoarece acest tip de miere este o substanţă foarte stabilă, termenul său de valabilitate poate cuprinde chiar sute de ani dacă este corect depozitată.

3. Mierea poate reduce depozitele de grăsime aflate în sistemul nostru cardiovascular.

4. Mierea nu va fermenta în stomac precum zahărul obișnuit sau zaharoza. Din acest motiv, nu veți fi supus unui risc de infecție bacteriană.

5. Mierea este mai simplă formă de moleculă posibilă de zahăr, care nu pot fi ”împărțită” mai departe. Acest lucru îi permite să se deplaseze direct din intestinul subțire în fluxul de sânge, iar astfel nu cauzează probleme la nivelul sistemului digestiv precum zaharoză.

6. Mierea este un adevărat combustibil pentru arderea grăsimilor in timpul somnului, deoarece deține un raport egal între fructoză și glucoză.

7. Mierea este substanţa cea mai bună pentru a trata arsurile. Mierea calmează durerea într-un mod eficient și vindecă o rană rapid, fără să rămână cicatrici.

8. În miere se găsesc atât vitamine, cât și antioxidanți. De altfel, un antioxidant special cunoscut sub denumirea de “pinocembrin” se găsește numai în miere.

9. Mierea este cunoscută a fi o soluţie foarte eficientă şi sigură pentru tusea copiilor, chiar mai bună decât oricare alt medicament de tuse.

10. Unele studii recente au demonstrat că sportivii care au consumat miere atât înainte cât şi după o activitate fizică s-au recuperat mult mai repede decât acei sportivi care nu consumat niciun strop de miere.

Sursa: beembee.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s