Cafeneaua în care peștii înoată printr-un tub pe deasupra clienților

Acvariile au fost întotdeauna populare: se găsesc în apartamente, restaurante, hoteluri, mall-uri etc. Dar proprietarul acestei cafenele a amenajat o ”conductă” care face legătura între două acvarii mari. Rezultatul nu este greu de imaginat: clientul servește o cafea, citește un ziar, iar pe deasupra capului său înoată pești de parcă ar zbura. Imaginea este neobişnuit, dar foarte creativă și cu un design interior interesant.


Peștii au astfel și posibilitatea de a schimba acvariul în cazul în care se plictisesc în aceeași locație. Oricum, pentru a mânca, trebuie să ajungă într-unul dintre ele. Specia de pește care populează această cafenea este unul dintre cei mai otrăvitori pești – peștele Fugu, originar din apele Japoniei. Curiozitatea sau excentricitatea împing foarte mulți oameni să încerce preparatele din carnea acestui pește deosebit de toxic și foarte mulți dintre ei își pierd viața dacă ceea ce consumă nu a fost gătit corespunzător. Majoritatea celor care încearcă preparate din acest pește Fugu spun că o fac pentru senzațiile tari oferite în timp ce mănâncă (gura și fața încep ușor să amorțească).


Fugu conține cantități uriașe de tetrodoxină în organe, în special în ficat, dar și în piele. Otrava actionează asupra mușchilor care sunt paralizați în timp ce victima este conștientă. Moartea survine în urma asfixierii. Din păcate însă nu există un antidot în fața acestei toxine; în urma multor ani de cercetări știintifice s-a ajuns la concluzia că peștele în sine nu este otrăvitor, dar acesta consumă diverse viețuitoare care conțin bacteria tetrodoxin-laden și o asimilează în organism, el fiind imun la efectele acesteia.

Dar în orice caz, atâta timp cât Fugu doar înoată pe deasupra clienților cafenelei, nu reprezintă niciun pericol pentru viața acestora.

Sursa: planetoddity.com

2 comments on “Cafeneaua în care peștii înoată printr-un tub pe deasupra clienților

  1. Cand am citit titlul articolului ma asteptam la ceva chiar uimitor, nu la un tub care face legatura intre 2 acvarii. Ma asteptam la ceva de genul: in loc de tavan sa fie un acvariu. Dar e ok si cu atat. Daca proprietarul n-a putut mai mult… Pana la urma ce se serveste in cafenea trebuie sa fie bun ca sa revina clientii… O zi faina!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s