Fosile vechi de 650 de milioane de ani, descoperite în Australia

Oamenii de știință au descoperit în Australia poate cele mai vechi fosile de animale și se pare că primele organisme au fost bureți primitivi care au trăit în recifele oceanului cu aproximativ 650 de milioane de ani în urmă. Astfel, fosilele descoperite sub un depozit glaciar reprezintă primele dovezi ale formelor corpului animalelor.

“Oamenii de ştiinţă au descoperit că animalele au apărut pe Pământ cu 90 milioane ani mai devreme decât era cunoscut”, a declarat cercetătorul H. Richard Lane.

Descoperirea demonstrează că animalele au existat pe Pământ înainte de era glaciară.

“Nimeni nu se aștepta că s-ar putea găsi animale care au trăit înaintea erei glaciare ş, probabil, din moment ce animalele nu au evoluat de două ori, ne confruntăm brusc cu întrebarea: cum o rudă a acestor animale a supravieţuit acestei ere “, a adăugat cercetătorul.

Folosind tehnici de specialitate special dezvoltate pentru acest proiect, cercetătorii încearcă să recreeze un model tridimensional al vietății.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că fosilele acestor organisme seamănă cel mai bine cu bureţii – simple filtre – care hrănesc animalele extrăgând hrana din apa ce curge prin canalele unui organism.

Această descoperire a fost publicată în revista Nature Geoscience, care a apărut pe data de 17 august 2010.

Sursa: discoveryon.info

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s