Berea a apărut în urmă cu aproximativ 6000 de ani și cel mai probabil provine de la pâine care a fost udată și care a început să fermenteze, iar de aici a apărut și procesul de fermentare. Deoarece această descoperire a avut loc de mai multe ori în istoria omenirii, nu se poate știi sigur unde a fermentat prima dată berea. Cele mai vechi urme ale berii, care provin din anii 3500-2900 î.Hr., au fost descoperite de curând în Tepe, Mesopotamia (astăzi Iranul de vest). Priviți în continuare cum arată diverse mărci de bere analizate la microscop.
Carlsberg
Foster
Guinness
La Fin Du Monde
Elephant Red
Castlemaine XXXX Export Lager
Bundaberg Ginger Beer
Broken Hill Lager Beer
Corona
Sursa: sessionmagazine.com
Mda! UN pic (ca sa nu fiu prea drastic) editate în fotoshop! Provin dintr-o familie de berari şi am văzut berea la microscop de mai multe ori. Nu se aseamnă cu nici una! Cel care a scris articolul (cel de la sessionmagazine.com) a fost un dobitoc. Cu nici o substanţă de contrast nu poţi vedea albastru în bere.
eh cine stie, poate ca este un microscop extrem de performant 😉