Curcubeul lunii

Cascadele Cumberland sunt situate pe râul Cumberland în Kentucky, Statele Unite. Denumite uneori Niagara Sudului, aceste cascade reprezintă elementul central al Falls Cumberland Sate Park Resort. În medie, cascadele măsoară 20 metri înalțime, peste 30 m lățime și au un debit de 1,88 metri cubi pe secundă.

Există o caracteristică a Cumberland Falls care le fac interesante: într-o noapte senină, cu lună plină, apare curcubeul lunii – ”moonbow”. Curcubeul este aproape identic cu un curcubeu obișnuit, cu excepția faptului că acesta are loc noaptea și este creat sub influența lunii și nu a soarelui.

Curcubeele lunare sunt incredibil de rare şi există doar câteva locuri în lume în care ele apar în mod constant. Pentru ochiul uman un asemenea curcubeu apare adesea de culoare albă, deoarece oamenii au un pe timpul nopții o capacitate redusă de a distinge spectrul culorilor datorită cantității mici de lumină. Cu toate acestea, atunci când se utilizează un aparat de fotografiat cu timp lung de expunere, culorile distincte ale curcubeului nocturn vor apărea cu sigurață.

Sursa: atlasobscura.com

4 comments on “Curcubeul lunii

  1. “atunci când se utilizează un aparat de fotografiat cu timp de expunere”…
    E incorect spus, pentru ca toate au timp de expunere. Corect ar fi “atunci când se utilizează un aparat de fotografiat cu timp lung de expunere”.
    Sa nu fie cu suparare 🙂

    Acum, eu nu stiam nimic despre curcubeul nocturn, desi e logic, lumina se descompune la fel si noaptea, ca si ziua. Merci pentru el 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s