Wang Saen Suk – Grădina Iadului din Thailanda

Wang Saen Suk – aflat la 90 minute în afara Bangkokului pe drumul ce duce spre Pattaya – reprezintă o grădină plină de statui ce simbolizează ceea ce ar putea fi iadul budhist.
Cu toate că aici există scene destul de macabre, grădina atrage totuși numeroase familii. După o ”caldă” întâmpinare – “Bine aţi venit în Iad!” , vizitatorii pot ”admira” păcătoşi care fierb în cazane de cupru, păcătoşi care sunt sfâşiați de câini fioroși, dar şi păcătoşi numai piele și os, cu nervuri proeminente.

”Dacă l-ai întâlnit pe diavol în această viață, nu conteni să aduni merite care te vor ajuta să-l învingi în viața următoare.” stă scris pe o plăcuță din grădină. Iar o alta poartă însemnarea: ”Oferă câte puțin în fiecare zi și vei avea o viață fericită”.

În cartea Traibhumi Phra Ruang scrie că atunci când un budhist moare, persoana respectivă este chemată în fața a patru ființe cerești care verifică faptele bune și cele rele din trecutul mortului. Dacă faptele bune cântaresc mai mult decât cele rele, acesta va merge în rai, însă dacă faptele rele sunt mai multe, el va fi pedepsit în iad.

Pedeapsa în iadul budhist variază în funcție de păcatele comise, dar orice formă de pedeapsă este o tortură, iar multe din ele sunt reprezentate în grădină. Iadul are 136 de puțuri, dar păcătoșii au posibilitatea să renască din ele. Loganta, un puț special rezervat pentru cei care și-au lovit fizic părinții sau pe călugari, este singurul puț în care, dacă cineva fi trimis, el nu va putea renaște decât în momentul în care un nou Buddha se va naște.

Sursa: atlasobscura.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s