Susțin colectarea selectivă

…Alături de Blogatu, dar și de alți bloggeri, și recomand tuturor să facă acest lucru. Astăzi am descoperit site-ul www.colecteazaselectiv.ro, pe care se organizează un concurs pentru bloggeri. Deși premiile sunt tentante, consider că  mult mai importantă este promovarea mesajului acestei campanii.

De aceea, vă provoc să participați la acest concurs sau, mai bine zis, la această campanie, scriind pe blogurile voastre un articol despre colectarea selectivă.

Colectarea selectivă este soluția la îndemâna tuturor și presupune depozitarea deșeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclarii. Conform HG 621/ 2006 (completată și modificată prin 1872/2006) instituțiile publice, asociațiile, fundațiile, persoanele fizice sunt obligate să colecteze selectiv deșeurile de ambalaje în containere diferite, inscripționate în mod corespunzător și amplasate în locuri speciale, accesibile cetățenilor.

Culorile, pentru identificarea containerelor și recipientelor destinate colectării selective a deșeurilor de ambalaje, conform ordinului 1121 din 5 ianuarie 2006, sunt următoarele:

Potrivit EcoRom, iată câteva motive pentru care este important să reciclăm:

 • Se protejează natura și resursele naturale
 • Se reduce poluarea solului, apei, aerului
 • Se reduce poluarea mediului înconjurator
 • Se economisește energie

Mult mai multe detalii despre colectarea selectivă puteți afla de pe site-ul EcoRomHarta colectarii selective.

Va recomand să participați la acest concurs atât pentru a a avea un mediu curat, cu cat mai puține deșeuri, dar și pentru a câștiga unul dintre cele 30 de tricouri sau una dintre cele 3 biciclete.

12 comments on “Susțin colectarea selectivă

 1. interesanta provocare…,dar nu am sa ii dau curs, din simplul motiv ca desi temeiul este unul necesar,chiar foarte…, se pare ca modul in care este conceput,inteles si aplicat este complet eronat/// adica: toate reziduurile specificate isi pot avea loc in 2 containere(exceptie,metalul)iar criteriul de separare trebuie sa fie curat-murdar,nu trebuie pt fiecare fel de deseu sa avem un container diferit( iar aici s.au omis gunoiul biodegradabil rapid(resturi de alimente) si cel de aparatura) ! la modul cum a fost conceput acest proiect ,in casa fiecarui om ar trebuii sa existe cel putin 6 containere(mai mult sau mai putin 2mq, o casa normala costa: 800e/mq)deci irosim fara sa gandim toate aspectele! In fine,eu consider ca mai intai trebuie regandit totul,apoi aplicat,altfel am da nastere unui nou haos bun pt speculanti/// si mai este un aspect,anume,colectam diferentiat dar unde vor ajunge aceste deseuri?

  • Ca sa ajunga undeva aceste deseuri, trebuie intai sa fie separate corespunzator. Iar mai departe trebuie sa se ocupe cei raspunzatori de acest lucru. Si daca e sa o luam cu ”2mq” si sa analizam totul.. nu mai facem nimic.

 2. hhmmm,scuze ,am vb fara sa ma informez,acum am aflat ca de fapt punctele de colecare sunt ‘in apropiere de casa ta’,,…., imi cer scuze dar e si amuzant si penibil in acelasi timp,’toate’s noi dar vechi sunt toate’ adica se va face colectare tip ‘comunista’ cu containere in mijlocul strazii,adevarate focare de infectie ‘( fiecare arunca ce vrea si unde vrea) /// si eu care credeam ca vor sa colecteze fiecare tip de deseu intr.o anumita zi(dar diferita in functie de tip) direct de la domiciliu tocmai pt a evita gramezi de gumoi tocmai in mijlocul orasului//// din nou ,imi cer scuze,dar se pare ca la noi, oamenii inteligenti sunt si foarte superficiali

  • da, corect si trebuie sa incepem prin a fi atenti 😉

   acum cateva luni, de ex, bucurestenii au respectat selectia deseurilor, ca atunci cand a venit masina de gunoi sa fie amestecate la loc, toate. deci… no comment

 3. Alice, ai dreptate,ideea in sine este una foarte necesara pentru ca o societate sa poata functiona la un nivel de civilizatie cat mai normal, dar asta incercam de fapt sa subliniez,si anume ca pt a incepe o operatiune(devenita apoi procedura zilnica) de aceasta importanta si necesitate trebuie gasita o modalitate cat mai usoara de a colecta ,ma refer ca la inceput colectarea diferentiata de reziduuri menajere va fi cu siguranta o corvoada( martori sunt toti romanii ce locuiesc in italia,spania,franta etc ,care au trebuit sa se adapteze fortat)

 4. De 2 luni fac asta si apoi, cum a-a zis si aici, sunt amestecate in masina de gunoi. Am zis ca hartia o voi duce la un centru de reciclare, dar de cand tot caut un centru de genul asta, teancul s-a facut imens, si in consecinta ma gandesc serios sa-l pun la gunoi alaturi de toate celelalte si sa le amestece ei in masina lor. Initiativa am avut, dar m-am saturat!

 5. Good day!This was a really admirable Topics!
  I come from milan, I was fortunate to find your Topics in bing
  Also I obtain a lot in your Topics really thanks very much i will come daily

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s