Delfinii au salvat un grup de salvamari de Marele Rechin Alb

Câțiva înotători au povestit cum un grup de delfini i-a protejat de atacul Marelui Rechin Alb în largul coastelor din nord-estul Noii Zeelande. Rob Howes împreună cu alți trei salvamari făceau antrenamente la 100 de m distanță de țărm (Ocean Beach, lângă Whangarei) atunci când delfinii s-au apropiat în viteză și au strâns la un loc cele patru persoane.

”Au început să ne împingă, ne-au adunat pe toți patru laolaltă, înotând în cercuri foarte strânse în jurul noastru”, a declarat Rob Howes. În momentul în care Howes a încercat să se îndepărteze de grup, doi dintre delfinii mai mari l-au împins înapoi; apoi a văzut de ce.

Rechinul (care avea o lungime de 3 metri) se apropia de grup la aproximativ 2 m adâncime. ”Îmi amintesc că rechinul era la 2 m de mine, apa era foarte limpede și l-am văzut la fel de bine cum îmi văd vârful nasului”, a adăugat Howes, realizând în acel moment că delfinii se poziționaseră astfel pentru a proteja oamenii.

Grupul a fost înconjurat de delfini pentru aproape 40 de minute – până în momentul în care aceștia au putut ajunge în sigurață la țărm. Un alt salvamar, Matt Fleet, patrula într-o barcă de salvare când a observat că delfinii aveau un comportament neobișnuit, iar atunci când a sărit din barcă pentru a-și ajuta colegii, a văzut și el rechinul.

Matt Fleet a adăugat că în ciuda faptului că își dorea să iasă din apă la apariția rechinului, nu s-a panicat: ”Am continuat să mă uit în jurul meu să văd unde este rechinul.”

Incidentul s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni, dar Matt Fleet și Rob Howes au afirmat că au păstrat informațiile pentru ei pentru a pune întâi cap la cap tot ceea ce au văzut.

Cercetătorul în mamifere marine dr. Rochelle Constantine de la Universitatea din Auckland a declarat că delfinii sunt foarte vigilenți în prezența rechinilor, iar reacția altruistă a delfinilor a fost una normală. ”Le place să îi ajute pe cei neajutorați” a mai adăugat aceasta.

Sursa: animaltales.info

One comment on “Delfinii au salvat un grup de salvamari de Marele Rechin Alb

  1. o istorioara interesanta si sincer tind sa ii dau crezare….! e bine cel putin ca mai sunt animale (x.pesti) care mai apara oamenii, caci oameni sa.si apere semenii nu se mai intampla cam de mult…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s