Ce se întâmplă cu fumătorii pasivi?

Ei bine, 53.800 de oameni mor anual din cauza fumătorilor de lângă ei care sunt mult prea egoiști să se gândească și la cei care nu au acest viciu!

Din ce în ce mai multe studii indică faptul că fumatul pasiv dăunează grav sănătății, inhalarea fumului de către nefumători având consecințe serioase. Mai mult, aceste consecințe sunt cu atât mai grave cu cât petrecem mai mult timp în preajma fumătorilor. Știind aceste lucruri, nu mai este pur si simplu posibil să ne limităm la acest concept al toleranței, mai ales în mediul profesional unde foarte rare sunt cazurile când ne putem alege noi mediul de lucru.

Cercetările efectuate asupra modului în care nicotina acționează asupra fumătorilor pasivi, au prezentat dovezi solide: inhalarea fumului de țigară provoacă moartea prematură datorată bolilor de inima și cancerului, în special în cazul celor care deja suferă de afecțiuni cardiace sau respiratorii. Riscul de dezvoltare a unor afecțiuni respiratorii sau de inimă crește cu 20-30% pentru nefumătorii adulți expuși la fumul de țigară.

Sursa: yourmindblown.com

5 comments on “Ce se întâmplă cu fumătorii pasivi?

  1. Pingback: Ce se întâmplă cu fumătorii pasivi? - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s