Top 10 coincidențe uimitoare

1. Până când moartea îi va despărți

În 1996, un echipaj de poliție din Paris a ajuns la locul unui accident produs din cauza vitezei în care au fost implicate două mașini – ambii șoferi decedând pe loc. Investigaţiile au arătat că cele două victime sunt de fapt soț şi soţie.
Poliţia a suspectat iniţial că a avut loc o crimă sau o sinucidere, dar nici vorbă de așa ceva! Cei doi se despărțiseră de mai multe luni și nici unul dintre ei nu știa de celălalt că ar fi ieșit cu mașina în noaptea respectivă. Nu a fost decât o coincidență teribilă.

2. Coincidența unui nume

Două femei din America pe nume Patricia au primit același număr de securitate socială dintr-o eroare informatică. În momentul în care cele două femei s-au prezentat la birou pentru a rectifica această eroare, au descoperit următoarele:

* Numele lor de fată a fost Patricia Ann Campbell

* Ambii tați se numeau Robert Campbell

* Ziua lor de naștere era pe data de 13 martie 1941

* S-au căsătorit în anul 1959 cu bărbați care erau în serviciul miliar (nunțile având loc la o diferență de 11 zile una de cealaltă)

* Ambele aveau câte doi copii în vârstă de 19, respectiv 21 de ani

* Ambele aveau ca pasiune pictura în ulei

* Ambele au urmat cursuri de cosmetică

* Amândouă au lucrat ca bibliotecare

3. Când glonțul poartă numele tău

În 1893, Henry Ziegland a pus capăt relației cu prietena sa. În mod tragic, fosta sa prietenă nu a suportat gândul că nu mai sunt împreună și s-a sinucis; fratele ei a fost distrus de moartea tinerei, a luat o armă și s-a dus direct acasa la Henry, l-a văzut în grădină și a încercat să-l împuște.
Din fericire, glonțul a trecut prin fața lui Henry şi s-a înfipt într-un copac din apropiere.

În 1913, la douăzeci de ani după acest incident, Henry a decis să folosească dinamită pentru a smulge un copac din grădină. Explozia a propulsat glonțul rămas în trunchiul de copac direct în capul lui Henry Ziegland, ucigându-l pe loc.

4. Hugh Williams – Numele norocos?

La data de 05 decembrie 1660, o navă s-a scufundat în dreptul orașului Dover (Marea Britanie) – singurul supravietuițor a fost Hugh Williams.

La data de 05 decembrie 1767, o altă navă s-a scufundat în aceleaşi ape – 127 persoane și-au pierdut viaţa, singurul supraviețuitor fiind Hugh Williams La data de 08 august 1820, o barcă s-a răsturnat pe Tamisa: a existat un supravieţuitor – Hugh Williams.

La data de 10 iulie 1940, un trauler britanic a fost distrus de o mină germană – doar doi oameni au supraviețuit, un bărbat şi nepotul său – ambii pe nume Hugh Williams.

5. Ea era chiar în spatele său!

Michael Dick a călătorit în întreaga Anglie împreună cu familia pentru a-și găsi fiica, Lisa – care se pierduse în urmă cu zece ani.

După o lungă căutare zadarnică, tatăl a cerut ajutorul unui ziar, Suffolk Free Press, care a acceptat imediat să-l ajute, făcând public anunțul despre dispariția fetei..

Din fericire, fiica sa a văzut apelul şi familia s-a reunit..

Un lucru ciudat s-a întâmplat totuși – Lisa se afla chiar în spatele său când fotograful i-a făcut poza pentru articolul respectiv!

6. Licența lui James Bond

Un elev în vârstă de 15 ani de la Argoed High School din North Wales a dat un examen  – The General Certificate of Secondary Education (GCSE)  – în 1990; numele său era James Bond, iar referatul său pentru examinare a primit numărul 007.

7. Salvat și salvator

În 1965, la vârsta de patru ani, Roger Lausier înota în apropierea plajei din Salem – la un moment dat a fost pe punctul de a se îneca și a fost salvat de către o femeie pe nume Alice Blaise.

În 1974, pe aceeaşi plajă, Roger se afla pe o plută, când a văzut un om care era cât pe ce să se înece – incredibil, dar bărbatul pe care l-a salvat era chiar soțul lui Alice Blaise.

8.Fulgerul nu loveşte niciodată de două ori? Discutabil…

Ofițerul britanic de cavalerie Summerford se afla pe câmpul de luptă în Flandra în 1918 în timpul Primului Război Mondial când un trăsnet l-a lovit, paralizându-l de la brâu în jos.

S-a mutat la Vancouver, Canada și şase ani mai târziu, în timp ce se afla la pescuit, Summerford a fost lovit de fulger şi partea dreaptă a corpului a fost paralizată.

După doi ani de recuperare, într-o zi de vară, fostul ofițer se plimba printr-un parc atunci când a izbucnit o furtună – Summerford a fost lovit de fulger din nou – paralizantându-l de data aceasta în totalitate. A murit la doi ani de la acest incident.

Cu toate acestea, la patru ani după moartea sa, cavoul său a fost distrus – a fost lovit de fulger!

9. Practică ceea ce predici!

Omul de afaceri Danie de Toit a ţinut un discurs la un seminar în Africa de Sud – tema discursului fiind – ”Fiţi atenţi pentru că moartea vă poate lovi în orice moment”. La finalul discursului, acesta a pus în gură o bomboană de mentă și s-a înecat cu ea. Omul de afaceri a murit pe loc.

10. Blestemul mașinii lui James Dean

În septembrie 1955, James Dean a murit într-un teribil accident de mașină.

În urma accidentului, Porsche-ul său a adus numai nenorociri:
– când mașina a fost ridicată de la locul accidentului pentru a fi transportată într-un garaj, motorul a alunecat, strivindu-l pe mecanic.
–  motorul a fost cumpărat de un doctor care l-a instalat în propria mașină de curse; acesta a murit în scurt timp, tot într-un accident.
– când Porsche-ul lui James Dean a fost reparat ulterior, garajul în care se afla a fost mistuit de flăcări.
– mai târziu, mașina a fost expusă în Sacramento, dar a căzut de pe postament, rănind grav un adolescent.
– în Oregon, trailerul cu care a fost mutată mașina a distrus un magazin.
–  în 1959, mașina s-a dezmembrat într-un mod misterios, în 11 bucăți, în timp ce se sprijinea pe o structură de oțel.

Sursa: funzu.com

4 comments on “Top 10 coincidențe uimitoare

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s