”Hai lăsați-mă… că am adus un buchet de flori… și gata.”

”Hai lăsați-mă… că am adus un buchet de flori… și gata.” – au fost vorbele președintelui Băsescu care a mers în această seară la Uniunea Scriitorilor pentru a-i aduce un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu. Aceasta a fost reacția președintelui în momentul în care jurnaliștii prezenți au încercat să obţină câteva declaraţii din partea sa. Iar președintele Traian Băsescu a crezut de cuviință să reducă la o frază insipidă, ștearsă, inexpresivă, tot respectul pe care ar fi trebuit să i-l arate celui care astăzi a trecut în neființă. Niciun cuvânt de apreciere, niciun regret. Ținuta cu care s-a prezentat la căpătâiul poetului este incredibilă – cămașă bleu, descheiată la guler pe sub un plover bleu. Nu a avut ținută de doliu, nici măcar o cravată neagră. Iar momentul de reculegere a durat mai puțin decât le ia credincioșilor să sărute o raclă – nici măcar nu s-a apropiat de sicriu, a păstrat distanța și s-a îndepărtat imediat. Era doar un punct bifat în agenda sa, o corvoadă pe care a fost obligat să o îndeplinească. De ochii lumii.

Această atitudine a președintelui nu este chiar ”anormală” din moment ce în urmă cu patru luni, la ultima sa apariție televizată – invitat fiind la emisiunea Vorbe Grele a lui Victor Ciutacu – Adrian Păunescu a afirmat că România este ca o corabie în derivă, iar căpitanul ori este obosit, ori nu mai are chef. Răspunsul îl cunoaștem cu toții, dar în mod sigur cu această ocazie Traian Băsescu a dovedit că nici nu s-a chinuit nicio secundă să ascundă faptul că nu l-a apreciat vreodată.

De fapt acest aspect nu mai contează. Important este faptul că poporul român îi apreciază valoarea maestrului Adrian Păunescu și îi regretă sincer dispariția. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citiți și: “De la un cardiac, cordial”

5 comments on “”Hai lăsați-mă… că am adus un buchet de flori… și gata.”

  1. Basescu a fost un nenorocit toata viata,am vorbit de doua ori cu el,odata cind eram cu Conventia si m-am dus in Modrogan,si inca mai avea ceva de om in el si a doua oara la Primarie,cind am fost cu Asociatiile sa salvam cainii,dar erau deja condamnati de el.Nu o sa-l iert niciodata pentru asta si o sa ma bucur cind o sa moara,cu toate ca stiu ca nu e bine !

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s