Sinistrați pe o navă de croazieră

Aproape 4500 de pasageri şi membrii ai echipajului de pe vasul de croazieră Carnival Splendor au ajuns să consume carne de crab și conserve aruncate din elicoptere și nici nu mai beneficiază de luni dimineața de aer condiționat sau de apă caldă.  Iar până acasă drumul este lung, mai ales că se înaintează extrem de lent.

Ceea ce a început ca o croazieră de lux de şapte zile pe Riviera Mexicană s-a transformat într-o experiență neplăcută pentru cei 3299 pasageri și 1167 membri ai echipajului în momentul în care un incendiu a izbucnit la un generator din camera motoarelor. În zonă temperatura a ajuns la 62 de grade. Nicio persoană aflată la bord nu a fost rănită, dar nava a rămas fără aer condiționat, apă calda, telefonie mobilă, dar și fără servicii de internet.

Splendor Carnival, care a plecat din Long Beach duminică, se afla la 200 de mile sud de San Diego în momentul incindentului. Nava a început să se deplaseze din nou marţi seara după ce primele remorchere mexicane au ajuns în zonă, fiind așteptată să sosească la San Diego joi seara.

Ultimul accident major care a avut loc într-o croazieră s-a petrecut în 2007, când o navă cu peste 1.500 de persoane la bord s-a scufundat după ce a lovit niște stânci în apropiere de insula Santorini din Marea Egee. Atunci au murit doi turişti francezi.

Sursa: Associated Press

4 comments on “Sinistrați pe o navă de croazieră

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s