Peruci de un metru înălțime

În Egipt, în anul 1500 îH, femeile își rădeau părul de pe cap ca o dovadă de maximă frumusețe. Părul rămas era eliminat folosind pensete speciale de aur, iar apoi scalpul era lustruit cu niște cârpe moi până când strălucea.  Timp de 100 de ani femeile bogate din Egipt își puneau pe vârful capului niște conuri dintr-o grăsime parfumată și lăsau grăsimea să se topească și să se scurgă pe întreg corpul – acesta dar și hainele impregnându-se cu parfum.

O practică exact opusă a fost în vogă în secolul al XVIII-lea în Anglia, unde perucile femeilor atingeau câteodată și un metru înălțime. Perucile erau acoperite cu faină și decorate cu păsări împăiate, fructe, reproduceri ale unor grădini sau chiar cu machete de nave. Femeile purtau perucile continuu timp de câteva luni. Perucile erau întărite cu osanză ce ținea loc de liant după ce aceasta se usca, ceea ce provoca o constantă problemă din cauza atragerii insectelor, ba chiar și a șoarecilor, ducând în final la extinderea păduchilor și către clasele înalte ale societății. Când făina pentru păr a fost impozitată în anul 1795, nebunia perucilor s-a stins brusc.

Schiță din 1775, ridiculizând o franțuzoaică în timp ce un englez trăgea focuri de armă către cuiburile din peruca ei

Revenirea perucilor înalte

Perucile nu au dispărut complet, desigur. Chiar şi astăzi, peruca reprezintă o afacere, chiar este o industrie de miliarde de dolari. La urma urmei, o perucă este un accesoriu de modă. Dar acestea sunt peruci care arată ca și părul natural … chiar dacă de multe ori sunt realizate din acrili, nailon, poliester, păr de cal sau păr de bivol. Deşi perucile din păr uman sunt mult mai populare, acestea sunt mult mai scumpe, deoarece pot fi vopsite sau făcute permanent. Cele mai multe peruci din păr uman sunt produse în Asia deoarece firul de păr al asiaticelor este mai drept şi mai puternic decât părul altor femei din lume.

Și Lady Gaga are peruci de dimensiuni impresionate; de fapt ea are cel puţin 20 de peruci, dar nu sunt toate înalte, desigur.

Cele mai multe peruci le-a avut împărăteasa Romei Annia Galeria Faustina(100-141 d.Hr.) – soția împăratului Antoninus Pius – care a avut 300 de peruci!

Sursa: didyouknow.org

One comment on “Peruci de un metru înălțime

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s