În Africa, un veterinar a fost atacat de un hipopotam sedat

Dr. Markus Hofmeyr a fost trântit de către un hipopotam agresiv în  Crocodile River, Kruger National Park din Africa

Incidentul a avut loc după hipopotamul a fost împuşcat cu un tranchilizant în încercarea medicilor de a testa un produs chimic nou pentru sedarea animalelor.

După ce animalul a fost sedat și părea adormit, doctorii s-au apropiat de el în grabă fiindu-le teamă să nu se înece deoarece capul îi alunecase sub apă. Dar se pare că apa care i-a ajuns în nas l-a trezit, iar acesta s-a îndreptat, confuz și furios totodată, în direcția veterinarilor. Dr. Hofmeyr a tras imediat în hipopotamul care era pe punctul să-i înșface colegul. Animalul a fost ulterior împușcat mortal de către un vânător.

Animalul furios îi mai atacase cu câteva minute înainte pe cei doi doctori când aceștia încercau să se retragă pe malul din apropiere.

“Este regretabil faptul că hipopotamul a trebuit să moară, dar pentru  siguranţa noastră a fost nevoie să fie împuşcat. Echipa noastră de doctori încearcă să descopere un medicament sedativ alternativ pentru cele disponibile în prezent. Medicamentele existente acum au fost produse iniţial pentru elefanţi şi rinoceri, dar sunt prea puternice pentru hipopotami,” a afirmat dr Hofmeyr. “Cea mai mare problemă cu hipopotamii este aceea că se aruncă în apă de obicei, iar mulți dintre ei se îneacă. De aceea am început să facem cercetări pentru a dezvolta o substanţă mai potrivită pentru hipopotamii. O lecţie am învăţat cu siguranță din acest incident -trebuie să legăm botul acestor animale pe viitor.” a mai declarat doctorul.

Sursa: dailymail.co.uk

2 comments on “În Africa, un veterinar a fost atacat de un hipopotam sedat

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s