Inedit – O femeie astronaut privește Pământul de la fereastra stației spațiale

Astronautul Tracy Caldwell Dyson își dă seama că nicăieri nu este ca acasă atunci când se uită spre Pământ din cel mai înalt loc posibil – spațiul.

Dyson admiră de la ferestrele Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) Planeta Albastră în toată splendoarea sa; ISS orbitează în jurul planetei noastre la aproximativ 350 kilometri înălțime, iar distanța este suficient de mare încât la orizont să apară curbele clare ale Terrei.

Staţia spaţială orbitează în jurul Pământului o dată la fiecare 90 de minute şi nu este dificil pentru oamenii ”de jos” să o vadă pe cer, dacă se uită cu atenție. ISS poate fi frecvent văzută ca un punct luminos doar după apusul soarelui.

O fotografie pe timp de noapte captată de pe Staţia Spaţială Internaţională prezintă Sicilia și “cizma” Italiei

Această imagine arată luminile din Cairo şi Alexandria (Egipt), precum şi Nilul

Stația Spațială Internațională (The International Space Station – ISS) este o stație spațială experimentală care poate servi atât ca spațiu locuibil pentru un echipaj, ca post de comandă pentru operații pe orbită în jurul Pământului, cât și ca port de întâlnire și acostare pentru mici nave spațiale. Scopul său este studiul efectelor microgravitației, a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Sursa: dailymail.co.uk

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s