O studentă oarbă de origine musulmană din SUA are ca însoțitor un ponei

Mona Ramouni, o studentă la psihologie în vârstă de 28 de ani din Statele Unite, nu poate să aibă un cîine însoțitor deoarece în Islam câinele nu este considerat curat, iar familia din care provine are obiceiuri strict religioase. În schimb, Mona a descoperit pe net în 2008 un articol despre cai în miniatură care pot deveni însoțitori pentru persoanele oarbe.

Studenta este angajată la o firmă specializată în scrierea Braille și timp de 3 ani a economisit banii din salariu pentru a dresa poneiul să devină ghidul său.

Poneiul,  pe nume Cali și care de fapt este o ”ea”, are o înălțime de 60 cm și a fost învăţat să stea cuminte în sala de curs, să o ajute pe Mona să se strecoare prin mulțime, dar și să coboare din autovehicule.

Mona Ramouni este foarte mândră de poneiul său: “Este un căluț minunat. Înainte să o am, renunțasem la tot. Dar Cali mi-a redat încrederea pe care o aveam când eram un copil”.

Sursa: omgshots.com

3 comments on “O studentă oarbă de origine musulmană din SUA are ca însoțitor un ponei

  1. :))) mi se pare comic :)))

    Mi-a amintit de una oarba care urca in tramvai si i se inchid usile in fatza (de bun ce era tramvaiul) si intra asta nervoasa (cu o fatza comica): “-Doamne fereste-ma ce e si in tara asta, asa ceva N-AM MAI VAZUT” =)))

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s